⚙️ Системна робота над оновленням рухомого складу Укрзалізниці продовжується: триває побудова 66 замовлених…

⚙️ Системна робота над оновленням рухомого складу Укрзалізниці продовжується: триває побудова 66 замовлених...

⚙️ Системна робота над оновленням рухомого складу Укрзалізниці продовжується: триває побудова 66 замовлених у Крюківського вагонобудівного заводу (КВБЗ) вагонів, у тому числі плацкартів — вперше за часів незалежності — та спеціально адаптованих вагонів для осіб з інвалідністю.

☝️ Завдяки системній роботі Державної казначейської служби український завод отримав змогу здійснити черговий етап розрахунків за комплектуючі до вагонів. Так, близько 160 українським постачальникам перераховано понад 260 млн грн.

Це в свою чергу забезпечить ритмічну роботу заводу та дозволить продовжити побудову вагонів за графіком.

📌 Важливо відзначити зростаючу частку виробничої локалізації: зроблені в Україні вагони для поточного замовлення Укрзалізниці тепер матимуть понад 80% комплектуючих українського виробництва. Укрзалізниця підтримує державну політику щодо локалізації виробництва та цілі, які сформовані у рамках Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні», створеної за ініціативи Президента України. 

Дякуємо Кабінету Міністрів за виділені кошти на будівництво вагонів, підтримку Укрзалізниці та українського бізнесу.

КВБЗ продовжує по-партнерськи вчасно виконувати й поточні ремонти рухомого складу: сьогодні до Києва прибули відремонтовані модернові вагони локомотивної тяги (МПЛТ) з дитячим кінозалом, які вже цього тижня повернуться на маршрути до Тернополя та Чернігова.

Джерело