🥀Маріуполь пам’ятає! Суботін Андрій Валерійович «Борода»: Історія кохання, яке облетіло весь світ…

🥀Маріуполь пам’ятає! Суботін Андрій Валерійович «Борода»: Історія кохання, яке облетіло весь світ...

🥀Маріуполь пам’ятає! Суботін Андрій Валерійович «Борода»: Історія кохання, яке облетіло весь світ

Старший офіцер юридичного відділу Донецького прикордонного загону Державної прикордонної служби України Андрій Суботін народився в родині прикордонників в Амурській області.

☝️Разом із сім’єю багато переїздив за місцем служби батька. Згодом закінчив київську школу, готувався вступити до військової академії прикордонних військ України, але за станом здоров’я не пройшов. Здобув юридичну освіту та військове звання молодшого лейтенанта у Національному авіаційному університеті. Потім Андрій здобув ще дві вищі освіти.

У 2014 році Андрій Суботін був готовий стати на захист України. Але в нього народилась донька, а його батько вже тримав оборону кордону у Донеччині та Луганщині. Він залишився з родиною, допомагав війську у забезпеченні спорядженням.

⚓️У 2019 році, будучи розлученим, Андрій прибув до Маріуполя у прикордонний загін. Саме тут зустрів своє кохання – Валерію «Наву» Карпиленко (поетесу та військову журналістку).

🇺🇦З 24 лютого Андрій Суботін став на захист держави. Залишився у складі бойової групи з числа військовослужбовців полку «Азов» та прикордонників для оборони Маріуполя.

Навіть, отримавши поранення руки та стегна, залишався у строю. А вже у квітні з побратимами передислоковувалися на позиції до «Азовсталі». Одним з головних завдань для нього стала евакуація мирних. Під обстрілами переправляли людей, приймали та доставляли поранених до шпиталю на «Азовсталі».

❤️У блокаді Андрій запропонував своїй коханій Наві одружитися. Він зробив із фольги дві каблучки. Шлюб уклали у річницю створення полку «Азов» – 5 травня 2022 року, засвідчив командир «Редіс».

💔Через три дні Андрій загинув в бою на СП «Темний», а Нава потрапила до російського полону. Про неймовірне кохання Валерії і Андрія написані пісні, вірші, казка, комікс, картини…

Андрію Суботіну посмертно присвоєне звання капітана, нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

Більше на Меморіальній сторінці «Маріуполь пам’ятає».

Джерело