Росія не братиме участь у міжнародному конкурсі краси «Міс Світу»

  • Автор допису:

Представницю Росії не допустять до участі в міжнародному конкурсі краси «Міс Світу – 2024».

Про це повідомила у своїх соцмережах Голова національного конкурсу краси «Міс Україна» Вероніка Щіпцова.

«З початком війни в Україні, два роки тому, ми звернулись з письмовим проханням та відео зверненням не допускати росію до жодних міжнародних конкурсів краси, з якими наш комітет співпрацює», – написала пані Вероніка.

Вероніка Щіпцова зазначила, що тепер представниця України на «Міс Світу – 2024» Софія Шамія зможе почуватися спокійно та «нести усі надважливі меседжі».

«Вдячні, що Міс Україна Софія Шамія цьогоріч може крокувати по сцені Міс Світу не озираючись у пересторогах за свою безпеку, та гордо і голосно говорити про підтримку України на міжнародній арені», – написала Вероніка Щіпцова.

Пані Вероніка зазначила, що хотіла повідомити про це пізніше, особисто подякувавши голові конкурсу «Міс Світу» Джулії Морлі, але побачила у соціальних мережах інформацію про погрози та приниження української представниці на конкурсі «Міс Європа».

«Друзі, цю новину я хотіла повідомити пізніше і особисто подякувати за це голові конкурсу Міс Світу. Але сьогодні у соціальних мережах побачила жахливий вчинок росіянки під час іншого конкурсу краси і не можу промовчати. Одну з українських дівчат на світовому конкурсі було принижено представницею країни агресора. Чимало людей надіслали мені це відео та запитали про реакцію нашого комітету», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, що житомирянка Мілена Мельничук, яка представляла Україну на конкурсі, у своїх соцмережах повідомила про цькування з боку росіян, білорусів та команди шоу.

Мілена розповіла, що росіяни ще до конкурсу видаляли сторінку українки в соцмережі, дзвонили їй на особистий номер та погрожували вбити її й сім’ю дівчини, а також поширювали фейкове порновідео з обличчям українки, доданим у фотошопі. 

«Говорили, що я нацистка, фашистка. Що 8 років ми бомбили Донбас, що ми розпочали цю війну, що ми взагалі ніхто. Що країни України не існує, і ми взагалі частина Росії і скоро нас звільнять», – розповіла дівчина.

На конкурсі, за словами українки, її постійно намагалися сфотографувати та поставити поряд з учасницею з Росії та навіть вдягли дівчат у однакові сукні.

«Мене змушували це робити, і коли я агресивно відмовляла, погрожували мені і казали, що я тупа і нічого не розумію. Росіянка самостійно намагалася завжди сісти поряд і сфоткатись, хоча я постійно від неї намагалася втекти. Не маю до неї претензій, як людина вона здавалася нормальною», – каже Мілена Мельничук.

За словами українки, хореограф шоу намагався поставити їх поряд з росіянкою та сказав, що йому: «Мені пох*й на війну в Україні».

Після фіналу, як стверджує Мілена, вона почала отримувати погрози від учасниці з Білорусі.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Мілена Мельничук – Miss Europe 2024 (@milena.melnichuk)

У результаті переможницею конкурсу стала росіянка Роза Гадієва. Українка повідомила, що представниця РФ вихвалялася підтримкою Путіна і розповідала, що перше місце коштувало їй 20 тисяч євро.

Мілена зі свого боку написала у своїх соцмережах, що її батько служить, а рідні – на війні. Родина дівчини втратила оселю через російську ракету. 

«Моя мама віддала власний автобус, мій дідусь віддав власне авто, особисто я доначу до 50% заробітку. І під час війни немає не правильних рішень і маленьких вчинків, все що робиться і допоможе України – найкраще рішення! На конкурс я поїхала за власні кошти, мене ніхто не підтримував фінансово зі сторони держави, тому не переймайтесь, гроші йдуть куди треба. Я це зробила, щоб доказати, що ми боримось до кінця. Щоб не показати терористам, що ми боїмось їх і тому не їдемо на змагання», – йдеться у дописі.