Пастирський візит владики Петра Голінея до парафії м. Отинія

3 березня, парафіяльна громада Храму Зіслання Святого Духа м. Отинія зустрічала гостей. З благословення правлячого єпископа Коломийської єпархії УГКЦ владики Василія Івасюка відбувся пастирський візит єпископа-помічника владики Петра Голінея.

В цей недільний день молодь парафії із хлібом-сіллю на вишитому рушнику радо зустріли владику Петра Голінея. Під звуки дзвонів лунали вітальні слова. Ці душпастирські відвідини відбувалися з нагоди посвячення наріжного каменя поминальної каплиці, будівництво якої розпочинається, та ознайомленням із розвитком та життям парафії вцілому.

У своєму вступному слові владика Петро Голіней молитовно благословив Отинію та весь Отинійський край, після чого освятив фундамент поминальної каплиці.

Згодом у Храмі розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний владика Петро Голіней у супроводі пароха Храму отця Василя Мельничука та отця Олега Віжги. Під час Богослужіння після прочитання Євангелія владика Петро роздумував над притчею про блудного сина та звернувся до присутніх і сказав, що ми маємо просити прощення у Господа, щоб заслужити царство Боже, бо тільки там ми побачимо істину і правду. «На землі людина всього побачити не може, а там відкриється, що дійсно Бог з нами та всім українським народом, як той батько, що співстраждає за дітей» – зауважив Преосвященний владика.

Парох Храму отець-мітрад Василь Мельничук від імені всіх присутніх подякував помічнику єпископа владиці Петру Голінею за звершену Божественну Літургію, посвячення наріжного каменя поминальної каплиці та повчальне слово. В свою чергу Преосвященний владика Петро Голіней подякував декану Отинійського деканату отцю Василю Мельничуку за теплу зустріч та сказав, що давно хотів відвідати Отинію.

Опісля, всьому духовенству та присутнім у виконанні церковного хору звучало «Многая літа», після чого відбулося мирування вірних парафії, яке уділив владика Петро.

На завершення Архиєрейського візиту владика Петро Голіней ознайомився із історією будівництва Храму, відвідав новозбудовану дзвіницю та Храм Різдва Пресвятої Богородиці, від побаченого залишилися позитивні та приємні враження.

 

 

Стаття та світлини: Ірина Іванців

Пастирський візит владики Петра Голінея до парафії м. Отинія Пастирський візит владики Петра Голінея до парафії м. Отинія Пастирський візит владики Петра Голінея до парафії м. Отинія
Пастирський візит владики Петра Голінея до парафії м. Отинія Пастирський візит владики Петра Голінея до парафії м. Отинія Пастирський візит владики Петра Голінея до парафії м. Отинія
Пастирський візит владики Петра Голінея до парафії м. Отинія

 

Джерело