✔️Провели засідання Координаційної ради з питань сімейної політики. У рамках заходу фахівці

✔️Провели засідання Координаційної ради з питань сімейної політики. У рамках заходу фахівці – члени коаліції «Буковина 1325» – презентували результати 2023 року з моніторингу виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека» у регіоні.

✔️Буковина отримала близько 4,4 млн грн на виплату одноразової винагороди 150 буковинкам зі званням «Мати- героїня».

✔️У Красноїльській громаді відкрили швейну та столярно-слюсарну майстерні на базі двох закладів освіти. Обладнання для них закупили у рамках реалізації грантового проєкту «Об’єднання громад – задля економічного зростання» (ConCom4EG)», за підтримки ЄС в межах ініціативи «Мери за економічне зростання», який реалізується Агенцією розвитку громад Буковини.

✔️7 педагогів представили Буковину на XVІІІ Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Учитель року предметів духовно-морального спрямування – 2024». Двоє вчителів нашого краю стали переможцями змагань.

✔️У Чернівецькій області відбувся ІІ етап ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, в якому взяли участь 206 учнів.

✔️Відбулося чергове засідання Ради Церков і релігійних організацій при Чернівецькій обласній державній адміністрації. Сьогодні релігійні організації, віряни активно допомагають воїнам, внутрішньо переміщеним особам, родинам загиблих захисників. Спільно працюємо на Перемогу, в єдності наша сила.

✔️На Буковині відбувся Чемпіонат України з хокею на траві, чемпіонат області з волейболу, спортивні ігри з настільного тенісу серед студентів закладів фахової передвищої освіти.

✔️Чернівецькі спортсмени Тарас Гешко та Назар Барбюк здобули срібні медалі на Кубку України з легкої атлетики у приміщенні серед дорослих, який відбувся у Львові. Чернівецькі лучники Ольга Чеботаренко, Іван Кожокарь, та Іван Романюк стали призерами Чемпіонату Європи зі стрільби з лука в приміщенні серед дорослих та юніорів у місті Вараждин ( Хорватія).

✔️Продовжується другий етап «Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч». У громадах, де вже відбулися змагання, команди-переможці розпочали підготовку до районного етапу проекту. Залучаємо школярів до фізичної активності, розвиваємо спорт містах і селах. Разом переможемо!

Джерело