“Поставила Богу умову, а Він стукав у моє серце поки не відкрила його”, – сестра Каміла Кармалюк

“Вміння бути правдивою на сповіді перед Богом допомогло не схибити з монашого шляху. Щире покаяння та Євхаристія – це моя сила”. Історія покликання сестри-гоноратки Каміли Кармалюк.

"Поставила Богу умову, а Він стукав у моє серце поки не відкрила його", - сестра Каміла Кармалюк

Пам’ятаю, як у шість років ходила до католицького храму зі своєю однокласницею. Мої батьки хрещені, але до костелу не ходили. Батько вважав, що релігія – це опіум для народу, а коли я пішла на Службу Божу, то він забирав мене звідти та ще й сперечався зі священником. Але мене ще більше тягнуло до Церкви врешті-решт я вперше сповідалася та взяла участь у Євхаристії. 

Одного разу, в 1993 році, в наше село приїхали сестри монахині, але для мене вони були дивними, бо носили звичайний одяг, а не монаший. Ба більше, на правій руці носили обручки… Тоді запитала у монахині про ці обручки на що мені відповіла, що це є символом союзу з Ісусом Христом. 

– Вміння бути правдивою на сповіді перед Богом допомогло не схибити з монашого шляху. Щире покаяння та Євхаристія – це моя сила;
– Бог стукав у моє серце до тих пір, поки я його не відкрила;
– Вважаю, що перешкоди – це можливість змінитися на краще;
– Слухайте совість. Шукайте Слова Божого. Майте відкрите серце та запитуйте Бога, що Він хоче – Він обов’язково дасть відповідь;
– Бог використовує всі моменти нашої історії.


Сестра гоноратка Каміла Кармалюк.


Слухати інші програми

  • Таємниця образу Матері Божої з Гваделупи
  • Марія – взірець прослави Бога
  • Той, хто готується до смерті…
  • Євхаристія в Серці Марії
  • Бог діє нелогічно

Джерело