🏡Вадим Бойченко розширює коло партнерів для створення житла для маріупольців

🏡Вадим Бойченко розширює коло партнерів для створення житла для маріупольців

🏡Вадим Бойченко розширює коло партнерів для створення житла для маріупольців

Мер Маріуполя та Голова Офісу Ради Європи в Україні Мачей Янчак зустрілися для обговорення подальшої співпраці. Окупація Маріуполя триває майже 2 роки, тому найгостріша тема для маріупольців – відсутність житла.

Команда маріупольського муніципалітету розробляє План відновлення Mariupol Reborn. Але поки місто під окупацією, необхідно створювати умови для проживання маріупольців в інших громадах. Для цього впроваджена нова прозора модель співпраці зі створення соціального житла. Це приклад ефективного партнерства між Урядом, муніципалітетом та міжнародними партнерами.

❗️Пілотний проєкт – гуртожиток у Дніпрі, який переоблаштовано під тимчасове житло, вже заселений. Вже є домовленості з партнерами по ще кількох об’єктах. Триває ремонт 2 гуртожитків у Дніпрі. Локації у Кропивницькому та Запоріжжі – на стадії проєктування.

«Сьогодні у Mariupol Reborn чимало партнерів за різними напрямками. Але наразі ми маємо успішний кейс трансформації старих гуртожитків на нове сучасне тимчасове житло для маріупольців. Через повномасштабне вторгнення росії на українську землю, мешканці Маріуполя втратили все і лише в наших руках зараз допомогти людям. Саме тому кожне партнерство – це шанс зробити більш комфортним життя ще кількох десятків наших людей», – Вадим Бойченко.

☝️Пошук партнерів для реконструкції тимчасового житла – найскладніший. Наразі існує потреба в партнерстві для кількох будівель. Серед них – 2 гуртожитки в Чернівецький області та 1 – в Івано-Франківську.

«Дякую за ту роботу, яку проводить команда Маріупольського муніципалітету. Просування законодавчих ініціатив та впровадження демократичних принципів роботи – це важливі прагнення, в яких ми будемо підтримувати Маріуполь», – Мачей Янчак.

За результатами зустрічі домовились про створення робочих груп, які вже надалі працюватимуть над спільними проєктами.

Проєкт Mariupol Reborn реалізує Маріупольська міськрада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова.

Джерело