М’ясопусну неділю проголошено Днем соціального служіння

Синод Єпископів проголосив М’ясопусну неділю Днем соціального служіння та благодійності, а дні між Неділею про блудного сина та М’ясопусною – Соціальними Днями.

Потребуюча особа, яку посилає до нас наш Творець і Спаситель, є таїнством Його присутності. Ось чому все те, що ми зробили для свого ближнього, – Господь сприймає так, наче б ми це зробили особисто Йому. Він нам сьогодні настійно нагадує: «Те, чого ви не зробили одному з моїх братів найменших, – мені також ви того не зробили» (Мт. 25, 45).

Парафіяльний рівень є фундаментом, на якому будується і діє служіння ближньому. Розуміючи це з 2018 року Карітас Коломия вже видав 29 грантів для реалізації різноманітних парафіяльних ініціатив у розвитку соціального служіння.

Цього року, з благословення владики Василія Івасюка кошти із збірки в М’ясопусну неділю єпархіальний Карітас спрямує на створення фонду для підтримки соціальних ініціатив парафій.

Звертаюся до Вас з проханням проявити особисту солідарність із тими, кого суспільство забуло і відкинуло, хто сьогодні найбільше потребує нашої дієвої підтримки й солідарності.

 

 

Синкел у справах соціального служіння Коломийської єпархії УГКЦ о. Сергій Трифʼяк

 

Джерело