Збори протопресвітерів Коломийської єпархії УГКЦ

7 березня, в єпархіяльному управлінні Коломийської єпархії УГКЦ відбулися збори протопресвітерів.

Засідання очолив Преосвященний владика Василій Івасюк, правлячий єпископ Коломийської єпархії, спільно з Преосвященним владикою Петром Голінеєм, єпископом-помічником.

Засідання розпочався молитвою, після якої о. Роман Іванюлик, протопресвітер Косівського протопресвітеріату, виголосив проповідь, в якій зауважив: «Хтось із сучасних аналітиків сказав: “Війну виграє не той у кого є більше зброї чи війська, а той у кого є сильніші союзники.” І тому в цьому, нам священникам треба на кожному кроці доносити нашому народові, що коли нашим союзником буде Вічний Бог – ми не програємо цієї клятої війни”.

Владика Петро повідомив пресвітерів про перебіг Архиєрейського Синоду, що проходив 7-8 лютого, та Митрополичого Синоду, який тривав з 12 по 13 лютого. Потім Архиєрей розповів про те, яких умов слід дотримуватись священникам впродовж тривалого перебування за кордоном.

Опісля, о. Юрій Лукачик, судовий вікарій, наголосив на потребі вибору нової Пресвітерської ради. Синкел у справах духовенства та священничих родин о. Роман Кіцелюк озвучив процес функціонування пенсійного фонду «Покрова» та закликав духовенство підтримати цей фонд для уможливлення видачі пенсій священникам похилого віку, а ще ієрей озвучив повідомлення від поліції та розклад проведення священничих реколекцій. Усіх пресвітерів було запрошено до проходження курсу «Зцілення ран війни», який пройде в Патріаршому домі у Львові.

о. Андрій Квік, голова комісії у справах молоді, наголосив, що 15-17 березня в с. Дора буде проведено зʼїзд молодіжних лідерів.

Синкел у справах соціального служіння о. Сергій Трифʼяк виступив із звітом діяльності БФ «Карітас Коломия». Було зазначено, що проводиться інтенсивна робота з ВПО, також розширює свою діяльність простір дружній до дитини. Нещодавно в Карітасі відкрили медичний центр св. Франциска. Були зреалізовані благодійні акції «Нагодуй убогого» та «Допоможи св. Миколаю».

о. Захар Михасюта, зробив оголошення щодо IV Зʼїзду мирян «Преображення України шляхом надії та солідарності». о. Віктор Прийдун, економ єпархії, пояснив духовенству кілька важливих аспектів щодо економічного блоку.

Голова катехитичної комісії о. Ярослав Врублевський розповів про організацію низки заходів, що відбудуться до кінця цього місяця. Опісля, о. Роман Малярчук поділився досвідом шкільного капеланства, а також озвучив юридичні аспекти щодо взаємодії священнослужителя з дирекцією школи.

На завершення зборів було оголошено про створення редакційної колегії «Єпархіяльного вісника Коломийської єпархії» на чолі з о. Василем Перцовичем. До редакції також уійшли: диякон Нестор Нагорняк та піддиякон Максим Федюк.

Насамкінець, було зазначено, що у Хрестопоклінну неділю відбудеться єпархіяльна Хресна дорога, на яку є запрошені всі пресвітери Коломийської єпархії.

 

 

Пресслужба Коломийської єпархії УГКЦ

Збори протопресвітерів Коломийської єпархії УГКЦ Збори протопресвітерів Коломийської єпархії УГКЦ Збори протопресвітерів Коломийської єпархії УГКЦ
Збори протопресвітерів Коломийської єпархії УГКЦ Збори протопресвітерів Коломийської єпархії УГКЦ Збори протопресвітерів Коломийської єпархії УГКЦ
Збори протопресвітерів Коломийської єпархії УГКЦ Збори протопресвітерів Коломийської єпархії УГКЦ Збори протопресвітерів Коломийської єпархії УГКЦ
Збори протопресвітерів Коломийської єпархії УГКЦ

 

Джерело