Правоохоронці оголосили підозру окупаційній голові села Тарасівка Херсонського району

  • Автор допису:

Наталія Литвиненко, яка на початок окупації була старостою села Тарасівка Виноградівської громади Херсонського району Херсонщини, добровільно перейшла на бік ворога та очолила незаконну адміністрацію свого села. Служба безпеки України висунула їй підозру у державній зраді та колабораційній діяльності.

Про це повідомляє Центр журналістських досліджень.

Слідчі встановили,  мешканка села Тарасівка Виноградівської громади Херсонського району Наталія Литвиненко в березні 2022 року добровільно почала працювати на окупантів. Окупанти призначили її головою незаконної адміністрації Тарасівки, яку вони включили до фейкового «Олешківського» муніципального округу. 

Литвиненко керує окупаційною адміністрацією села, призначає на роботу потрібних їй людей, активно займається антиукраїнською пропагандою.

На момент переходу на бік росіян підозрювана була законною старостою Тарасівського старостинського округу, членом виконавчого комітету Виноградівської сільської ради. 

Наталії Литвиненко загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Відомо, що на російських окупантів також працює чоловік підозрюваної Ігор Литвиненко, голова місцевого громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону «Іскра».  

Читайте також: Правоохоронці оголосили підозру херсонцю, який воює проти України у складі армії РФ.