З глибоким сумом повідомляємо, що 12.03.2024 після важкої хвороби пішов з життя знаковий харківський журналіст Юрій Миколайович Хомайко

  • Автор допису:

З глибоким сумом повідомляємо, що 12.03.2024 після важкої хвороби пішов з життя знаковий харківський журналіст Юрій Миколайович Хомайко.

Юрій Хомайко — ветеран журналістики. Працював в обласних газетах, був завідувачем літературної частини драматичного театру. За часів пере­будови співпрацював із незалежною пресою, недержавними видавництвами, був власним кореспондентом газети “Прикордонні вісті”. Обіймав штатні посади в редакціях газет «Вечерний Харьков», «Харків’яни», «Сло­бідський край», «Новая городская газета» (заступник головного редактора).

Публіцист, есеїст, літературний і театральний критик. З 2007 року займався поширенням недержавної журналістської освіти як творчий керівник і викладач (послідовно) Інтенсивних курсів журналістики від Фонду національно-культурних ініціатив ім. Гната Хоткевича, Європейської школи журналістики при регіональноу медіахолдингу «Губернія», Школи практичної журналістики та медіаграмотности при Харківському пресклубі. У цих установах підготував понад 300 учнів, значна частина яких знайшла своє місце в професії.

Юрій Миколайович Хомайко як журналіст активно працював в харківській і загальноукраїнській пресі. Член правління Харківської обласної організації Національної спілки журналістів України та Європейської медійної спілки. Голова журі численних творчих конкурсів. Член Національної Спілки театральних діячів України. Лавреат творчої муніципальної премії ім. Г. Квітки-Основ’­яненка (2007), неодноразовий лавреат обласних журналістсь­ких конкурсів «Часопис».

Останній місяць Юрій Миколайович перебував переважно у лікарні, переніс складну операцію, проте попри всі зусилля, врятувати його не вдалося…

Пам’ятаємо його як щирого та доброго товариша, порадника, високофахового знавця журналістської справи і просто гарну і чуйну людину!

Царство Небесне і вічная пам’ять!

Для тих, хто хотів би допомогти у похованні, картка: 5167 8032 3142 1947.

#Хомайко #Юрій_Хомайко #Харків #медіа #ЗМІ