Практичні поради щодо дару молитви на мовах

Про практичні поради активації дару мов розповідає душпастир парафії Святого Йосифа м. Дніпро, брат-капуцин Юрій Зелінський.

Практичні поради щодо дару молитви на мовах

Тлумачення мов під час молитовних зборів.У 27-му вірші цього 14-го розділу Ап. Павло сказав:  «Коли хтось говорить мовами, нехай буде їх двоє, а щонайбільше троє, і нехай один пояснює, і то по черзі.»  Ап. Павло не сказав точно, скільки людей може чи не може говорити мовами під час спільної молитви. Він просто сказав: нехай буде їх двоє, а щонайбільше троє, і нехай один пояснює, і то по черзі.                            
Це означає, що вони не повинні говорити одночасно. Це означає також, що людина може говорити мовами більше одного разу. Проте цей вірш говорить про людей, а не про послання чи висловлювання.
Я б порадив будь-якому зібранню наступне: якщо троє вже заговорило публічно мовами, то четвертий нехай мовчить, незважаючи на те, як би сильно Дух не спонукав його. Якщо треба сказати ще щось, то нехай це скаже один із тих, хто вже говорив мовами. Це підтримує добрий порядок молитовних зборів.Ап. Павло сказав: «…нехай один пояснює…». Та сама людина може зробити вислів мовами та передати іншим тлумачення того, що сам говорив мовами. Фактично один із тих, хто заговорив мовами публічно, може вияснити це висловлювання, навіть якщо будуть присутні інші, здатні тлумачити мови. Павло вчить нас, щоб ми не мали суперництва в тлумаченні. Отже, немає нічого небіблійного в тому, якщо хтось зробить висловлювання на мовах і сам тлумачить, якщо тлумач при цьому залишається лише один.

Дар тлумачення та дар мов доповнюють один одного. Коли вони виявляються разом, це прирівнюється до пророцтва, яке служить для побудови Церкви.Мови та їх тлумачення є чудовою дією, яка легко може бути помічена невіруючими і викликати в них благоговійний страх, як це сталося в день П’ятидесятниці.

Якщо за говорінням мовами тлумачення так і не було, то можливі два пояснення: 1. Ніхто з присутніх не має дару тлумачення. 2. Той, хто говорив мовами, просто возвеличував Бога, і публічного тлумачення цього послання не потрібно.

Тлумачення мов може прийти двома шляхами:    

1. Тлумач каже слова з натхнення.   2. Тлумач отримує одкровення у вигляді духовного бачення і переказує його зміст присутнім.

Тлумачення мов потребує певної міри віри. Зазвичай тлумач не отримує відразу весь текст послання, лише одне чи два слова. Діючи по вірі, він повинен висловлювати ці слова, і тоді Бог дасть йому наступних кілька слів. Коли говоріння мовами продовжуватиметься, тлумач отримуватиме чергові слова, доки не висловить усе до кінця. Навіть якщо повідомлення виявиться дуже довгим і займе півгодини, все одно тлумач буде отримувати за один раз лише кілька слів.
Душпастир парафії Святого Йосифа м. Дніпро, брат-капуцин Юрій Зелінський.

Слухати інші програми 

  • Бог дав мені дороговкази
  • Як почути Духа Святого – частина 1
  • Як почути Святого Духа – частина 2
  • Як не варто шукати відповіді від Бога
  • Облаштування таємної кімнати
  • Як почати молитися на мовах?
  • Якщо з Богом то чого боїшся?
  • Що робити, коли не чую Бога?
  • Як навчитися чути Бога?
  • Десятина та пожертва
  • Дар тлумачення мов
  • Молитва на мовах
  • Сила Псалма 59

Джерело