Правоохоронці завершили розслідування щодо окупаційного голови Комишан

  • Автор допису:

Служба безпеки України завершила розслідування щодо очільника окупаційної адміністрації Комишан у Херсонській області Олександра Фатєєва.

Про це йдеться у документі, опублікованому на сайті Офісу Генерального прокурора.

Фатєєву інкримінують колабораційну діяльність. 

Слідчі встановили, що у червні 2022 року, фігурант пішов на співпрацю з російськими окупантами ставши «старостою Комишанського старостинського округу».

Як керівник незаконного створеного органу влади, він організовував псевдореферендум на території населених пунктів Комишани, Зимівник, Благовіщенське та Приозерне.

Також підбирав членів «дільничної виборчої комісії», організовував її роботу на території одного з навчальних закладів. Забезпечував супровід російськими військовими «членів ДВК» під час побудинкового обходу місцевих мешканців. Надавав транспорт та інші необхідні ресурси для фейкового процесу.

У вересні 2022 року, під час проведення «референдуму», за підтримки озброєних військовослужбовців ворожої армії, підозрюваний закликав місцевих мешканців голосувати за вихід Херсонщини зі складу України та приєднання до країни-агресора. Популяризував військово-політичне керівництво, створюючи таким чином позитивний імідж РФ.

Читайте також:Суд відправив до СІЗО депутатку Херсонської обласної ради, підозрювану у колабораціонізмі.