Разом з колишнім генеральним секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном провели чергову зустріч в онлайн-форматі…

Разом з колишнім генеральним секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном провели чергову зустріч в онлайн-форматі...
Разом з колишнім генеральним секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном провели чергову зустріч в онлайн-форматі...

Разом з колишнім генеральним секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном провели чергову зустріч в онлайн-форматі Міжнародної робочої групи з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України.

Обговорили просування нашої країни на шляху до інтеграції в євроатлантичну систему безпеки та необхідні кроки для цього.

Запрошення Україні вступити в НАТО не призведе до ескалації війни, а навпаки – відсутність запрошення стане сигналом для нових ескалацій. Важливо розуміти, що путін уже перейшов «червоні лінії», він – новий Гітлер після Другої світової війни. Для нього не існує раціональних аргументів, які змусять його зупинитись.

Поінформував членів групи щодо ситуації на фронті та наголосив на важливості якнайшвидшого ухвалення з боку Конгресу США рішення про підтримку України.

Розповів про підготовку до першого Глобального саміту миру, який відбудеться у Швейцарії.

Андерс Фог Расмуссен також наголосив на важливості подальшої військової підтримки України.

Члени Міжнародної робочої групи мають використовувати всі наявні інструменти, аби Україна отримала все необхідне для захисту мирного населення та воїнів на лінії фронту. Також Андерс Фог Расмуссен відзначив важливість продовження роботи на рівні країн – членів НАТО задля досягнення позитивних рішень на саміті Альянсу, який має відбутися у Вашингтоні.

З української сторони в зустрічі також взяли участь: віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, мій заступник Ігор Жовква, а також радники Дарія Зарівна та Олександр Бевз.

Джерело