✔️Відбулось чергове засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Чернівецькій ОВА

✔️Відбулось чергове засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Чернівецькій ОВА. Затвердили Стратегію Ради ВПО, розʼяснили зміни щодо отримання грошових виплат вимушеними переселенцями та обговорили розвиток послуги денного догляду для осіб з інвалідністю.

✔️Підсумки роботи медичної галузі Буковини у 2023 році обговорили під час засідання колегії Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОВА. Торік в області сформували спроможну мережу закладів охорони здоров’я. В умовах стаціонару медзакладів пролікували 218225 пацієнтів.

✔️Буковинські аграрії продовжують весняно-польові роботи. Розпочали посів ранніх ярих культур у Дністровському та Чернівецькому районах області. Допомагаємо сільгоспвиробникам отримати доступні кредити для ведення бізнесу. Так, з початку року 41 буковинський агровиробник отримав кредитування на загальну суму на понад 226 млн грн.

✔️Розвиток освіти для національних спільнот обговорили на засіданні Ради директорів закладів загальної середньої освіти Чернівецької області з навчанням мовою/ вивченням мови національних спільнот.

✔️Відбувся перший тур змагання з фінансової грамотності від Junior Achievement Ukraine! Три заклади професійної (професійно-технічної) освіти області (Вище професійне училище №3 м. Чернівці, Чернівецький професійний машинобудівний ліцей та Чернівецький професійний ліцей автомобільного сервісу) увійшли до ТОП-10 команд та вже 22 березня продовжать боротися за звання найсильнішої та найкреативнішої команди.

✔️В області триває другий етап Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч. На Буковині вже провели понад 800 ігор із 5 видів спорту. Переможці змагань у громадах візьмуть участь у наступному – районному етапі. Підтримуємо наших школярів, дбаємо про їхній фізичний розвиток, виховуємо спортивне майбутнє України. Разом переможемо!

Джерело