Відбулися чергові збори протопресвітерів Стрийської єпархії

19 березня 2024 року, в приміщенні єпархіального управління Стрийської єпархії відбулися чергові збори протопресвітерів, які очолив Преосвященний владика Тарас Сеньків, Єпарх Стрийський. Участь у засіданні, взяли протопресвітери 18-ти деканатів, які входять до складу Стрийської єпархії. Збори розпочалось спільною молитвою, після якого її учасники обговорили ряд актуальних питань в житті Церкви та єпархії.

Засідання розпочалось спільною молитвою, після якої перед присутніми виступили представники Благодійного Фонду громад “Рідня” п. Святослав Сурма і п. Ігор Ковердан, які подали звітність і запропонували подальшу співпрацю і можливість участі парафій в ініціативах і проектах фонду.

Також, було повідомлено про традиційну єпархіальну благодійну акцію “Великопосна милостиня”, яка буде тривати увесь великопосний час, а зібрані кошти будуть скеровані на реабілітацію учасників війни.

Цього дня отці-протопресвітери отримали нові служебники, згідно з якими від свята Благовіщення Пресвятої Богородиці 25 березня 2024 року буде відбуватися звершення Божественних Літургій святого Івана Золотоустого і святого Василія Великого. В особливий спосіб владика Тарас закликав священників єпархії дотримуватися норм служіння Божественної Літургії в часі Великого Посту та дбати про літургійну та адміністративну дисципліну, щоб краще виконувати завдання Церкви – поширення Доброї Новини.

Голова Катехитичної комісії о. Андрій Бінас повідомив про стан катехитичного служіння в єпархії, а також про заходи, які проведе комісія, а зокрема – конференцію “Ті, що перемогли світ”, присвячену новомученикам УГКЦ, яка відбудеться в Стрию 27 березня, а також єпархіальний рівень гри “Хто?Де?Коли?”, який проведуть 18 травня.

На зборах обговорювалися й інші важливі організаційні питання, які стосуються життя єпархії. Наступні збори протопресвітерів відбудуться в травні цього року.

Відбулися чергові збори протопресвітерів Стрийської єпархії Відбулися чергові збори протопресвітерів Стрийської єпархії Відбулися чергові збори протопресвітерів Стрийської єпархії
Відбулися чергові збори протопресвітерів Стрийської єпархії Відбулися чергові збори протопресвітерів Стрийської єпархії Відбулися чергові збори протопресвітерів Стрийської єпархії
Відбулися чергові збори протопресвітерів Стрийської єпархії Відбулися чергові збори протопресвітерів Стрийської єпархії

Пресслужба Стрийської єпархії

Джерело