​​🇺🇦🇺🇸 Важлива зустріч з радником президента США з питань нацбезпеки, другом України Джейком Салліваном у Києві.

​​🇺🇦🇺🇸 Важлива зустріч з радником президента США з питань нацбезпеки, другом України Джейком Салліваном у Києві.

Ми говорили про продовження підтримки України з боку США та підготовку до Глобального саміту миру.

Обговорювали події на фронті. Вкотре почув від пана Саллівана про абсолютно безсумнівну підтримку з боку США, про двопартійну підтримку. Ми точно знаємо, що сьогодні Адміністрація Президента Байдена, вся команда, і безпосередньо Джейк роблять все можливе для ухвалення так необхідного нам пакету допомоги.

Під час брифінгу від журналістів було чимало запитань про наш з Джейком канал комунікації, його ефективність з початку широкомасштабного вторгнення, зокрема у вирішенні задач щодо необхідних озброєнь для нашої армії, про що в підсумку домовлялися Президенти наших країн.

Ми завжди говоримо абсолютно конкретні речі, за дорученням наших Президентів. І дуже багато речей саме в наших розмовах, в наших консультаціях допомагають потім ухвалювати відповідні рішення. Будемо робити це і надалі, і сьогодні дуже важливо було зробити таку звірку годинників.

Ми вдячні, що навіть в ситуації з затримкою ухвалення в Конгресі пакету військової допомоги Україні у США знайшли можливість надати новий пакет оборонної допомоги на $300 мільйонів.

З Джейком говорили про підготовку до Вашингтонського саміту НАТО та першого інавгураційного Глобального саміту миру.

Особисто Джейк з самого початку підтримує нашу ідею. Він робить дуже багато адвокації з іншими країнами, зокрема Глобального Півдня.

Необхідно продовжувати активно наближати проведення Глобального саміту миру, оскільки кількість країн, що його підтримують, зростає. Це означає, що сьогодні Україна об’єднує світ, і не можна дати рф його роз’єднати.

Сьогодні в української та американської сторони план один – перемогти в цій війні, і зробити все, що для цього необхідно.

Джейк Салліван наголосив, що через два роки після початку нападу рф на суверенітет та територіальну цілісність України наша країна продовжує стояти, насамперед завдяки хоробрості, справжності та відданості українського народу.

На його переконання, Україна має вийти з цієї війни суверенною, цілісною, і такою, що зможе вистояти проти подальшої агресії, з сильними демократичними інституціями, з економікою, яка зростає.

Україна має перемогти. Це – головне.

Вдячний Джейку Саллівану за предметну розмову.

​​🇺🇦🇺🇸 Важлива зустріч з радником президента США з питань нацбезпеки, другом України Джейком Салліваном у Києві.

Джерело