Реколекційні науки в Катедральному соборі

18-21 березня, Преосвященний владика Петро Голіней, єпископ-помічник Коломийської єпархії, очолив Велике повечірʼя з каноном Андрея Критського з реколекційними науками у Катедральному соборі Преображення Христового в м. Коломия.

На протязі цих вечорів Архиєрей, спільно з духовенством та мирянами, молився покаяльний канон Андрея Критського, а опісля виголошував реколекційні науки.

«Бути християнином» – тема реколекційних розважань, які висвітлювалися в чотирьох проповідях.

Владика на початку розважив над спільнотою Христової Церкви, яку будує сам Спаситель, закликаючи всіх людей стати його учнями. Ісус, даючи людям настанови про поведінку у,  закликає до найвищої міри досконалості (Мт. 5: 48): «Тож будьте досконалі, як Отець ваш небесний досконалий». Його учні, у своїх потребах, мають цілковито покладатися на Бога.

Преосвященний владика, розважаючи над первісною християнською громадою, про яку описано в Діяннях апостольських (Дії. 2: 41-47; 4: 32-35), вказав на всі прикмети правдивих християн, які важливо наслідувати у нашому житті. Щоб запалитися ревністю перших християн, слід розважити духовну єдність у Христі, у світлі заповідей любові Бога і ближнього.

На завершення Преосвященний владика застановився над євангельською цитатою: «Ніхто не спроможен любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає» (Ів. 15: 13), поєднуючи з уривком Послання Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні: «Рятуйте пригнобленого з руки гнобителя», пояснив мету законного захисту українського народу заради справедливого миру.

 

 

Пресслужба Коломийської єпархії УГКЦ

Реколекційні науки в Катедральному соборі Реколекційні науки в Катедральному соборі Реколекційні науки в Катедральному соборі
Реколекційні науки в Катедральному соборі Реколекційні науки в Катедральному соборі Реколекційні науки в Катедральному соборі
Реколекційні науки в Катедральному соборі

 

Джерело