✔️Цього тижня відбулися обговорення проекту оновленої Стратегії розвитку Чернівецької області на період…

✔️Цього тижня відбулися обговорення проекту оновленої Стратегії розвитку Чернівецької області на період до 2027 року та засідання кластеру «Безбар’єрна Буковина». Спільно з громадами області, громадськими організаціями, міжнародними партнерами працюємо над тим, щоби наші міста і села були «безбар’єрними» і доступним.

✔️Продовжуємо співпрацю з міжнародними партнерами. Глибоцька і Недобоївська громади отримали екскаватори-навантажувачі з навісним обладнанням. Допомога надійшла від Програми USAID DOBRE. Техніку використовуватимуть для відновлення та обслуговування критичної інфраструктури, а також для покращення водопостачання.

✔️Кам’янецька, Волоківська та Тарашанська громадами уклали договір на спільне утримання комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Кам’янецької сільської ради. Працівники Центру надаватимуть відповідні соціальні послуги жителям громад, сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

✔️Глибоцький професійний ліцей та Чернівецьке вище професійне училище радіоелектроніки увійшли до проєкту Міністерства освіти і науки України «#100 майстерень» та стануть осередками для навчання найпотрібніших професій в Україні.

✔️Команда Професійно-технічного училища № 8 взяла участь у міжнародному ярмарку Vienna Marketplace 2024 від JA Austria, до якого долучилось 37 студентських компаній із 7 європейських країн.

✔️Буковина отримала понад 450 тисяч гривень субвенції на реалізацію соціального проекту «Активні парки – локації здорової України». Кошти розподіли між Глибоцькою, Новоселицькою, Сторожинецькою та Чернівецькою громадами. Ціль проекту – розробка навігаційної карти безкоштовних для населення рекреаційних занять в парках та скверах.

✔️В області триває другий етап Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч. У районах відбуваються передфінальні змагання. У них будуть визначені команди, які візьмуть участь у третьому етапі всеукраїнських змагань. Також школярі долучаються до флешмобу «Розкажи свою історію!». Вони знімають відео про учасників та свої команди, які беруть участь у змаганнях, а потім публікують їх у соцмережах. Заохочуємо молодь до фізичної активності.

🇺🇦Працюємо далі!
Разом переможемо!

Джерело