У Калуші привітали нацгвардійців з професійним святом

У Калуші привітали нацгвардійців з професійним святом

Сьогодні, 25 березня, у Калуші відзначили День Національної гвардії. Цьогоріч минає 10 років з дня створення цієї структури.

В урочистостях взяли участь перший заступник голови Калуської районної державної адміністрації Іван Шикеринець, голова Калуської громади Андрій Найда, керівники силових структур району.

Насамперед усі присутні вшанували хвилиною мовчання полеглих захисників України у повномасштабній війні з російськими окупантами та виконали Державний гімн України. Чимало бійців військової частини полягли в бою за волю і незалежність рідної держави. Адже особовий склад військової частини Національної гвардії бере участь у взаємодії зі Збройними силами України, іншими силовими структурами у відсічі збройної агресії окупантів проти України шляхом ведення бойових дій, а також у виконанні завдань територіальної оборони.

У своїй промові Іван Шикеринець наголосив на тому, що нацгвардійці з високою відповідальністю виконують покладені на них завдання щодо забезпечення особистої безпеки громадян, попередження правопорушень, демонструючи при цьому вірність своєму народові, військовій присязі, професіоналізм та високу майстерність.

«Шановні воїни-гвардійці – нащадки українських козаків! Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем Національної гвардії України! Ви гідно служите українському народу і бездоганно виконуєте покладені на вас завдання. Ви з честю витримали іспит на мужність та вірність присязі у перші дні широкомасштабного вторгнення, показавши ворогу свою стійкість і силу духу. Висловлюю слова подяки усім, хто боронить рідну землю і захищає законні інтереси народу і держави. Ваша пильність є запорукою спокою наших громадян, їх щитом і надією у мирне майбутнє. Бажаю вам міцного здоров’я, щастя і добра!», – звернувся до військовослужбовців Іван Шикеринець.

Крім того, нацгвардійці отримали грамоти від керівництва військової частини, відділу Національної поліції, міської ради та районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Джерело