Допомога малим агровиробникам

Допомога малим агровиробникам Кабінет Міністрів України прийнявпостанову № 300від 15.03.2024 р. “Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції» якою розширює напрями державної підтримки аграріїв, зареєстрованих у ДАР, та збільшуються суми виплат, повідомили вМіністерстві аграрної політики та продовольства України.

Зокрема, бюджетні кошти надаватимуться за напрямами у розмірі:

бюджетна субсидія на 1 га аграріям, які обробляють до 120 га земель сільськогосподарського призначення. Розмірзбільшено з 3,1 тис. грн до 4 тис. грн на 1 га.Землі сільськогосподарського призначення мають бути зареєстровані у Державному реєстрі речових прав; окрема бюджетна субсидія на 1 га для аграріїв з деокупованих територій та тих територій, на яких завершені бойові дії. Розмір підтримки —8 тис. грн на 1 га; спеціальна бюджетна дотація для утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності. Фермери, щоутримують від 3 до 100 корів, зможуть отримати 7 тис. грн на одну голову; спеціальна бюджетна дотація дляутримання маточного поголів’я кіз та/або овець. Розмір підтримки — 2 тис. грнна одну голову для тих, хто утримує від 5 до 500 голів кіз та овець.

Тварини мають бути ідентифіковані та зареєстровані відповідно до законодавства.

Заявка на отримання бюджетних коштів подається програмними засобами ведення Державного аграрного реєстру після оприлюднення у Державному аграрному реєстрі оголошення про початок прийому заявок з 1 травня по 30 червня поточного бюджетного періоду.

Джерело