єЧерга для вантажівок: додано нові можливості для забезпечення більшої прозорості послуги

єЧерга для вантажівок: додано нові можливості для забезпечення більшої прозорості послуги

Мністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України послідовно працює над розвитком та покращення системи єЧерга, зокрема для вантажних автомобілів. З 29 березня на порталі з’являться оновлення, які підвищать прозорість функціонування системи.

Урозділі “Завантаженість”на сайті та у застосунку з’явиться низка нової інформації:

Номерний знак причепу вантажівки. Раніше в системі було відкрито номер тягача.Новий список "На контролі в МАПП", де будуть транспортні засоби, які заїхали на контроль в пункт пропуску завдяки реєстрації в системі єЧерга. Також буде відображено час перебування такого транспорту в пункті пропуску.

До всіх вантажівок зі списку "На контролі в МАПП", "Приготуватись до в’їзду" та "Черга очікування" буде додано дату, час бронювання місця в черзі та порядковий номер. Останній присвоюється у момент бронювання місця в черзі.Окремі позначки для машин, що виконують спеціальні, гуманітарні рейси, або перевозять пошту.Номери машин, які здійснюють спеціальні рейси в системі будуть приховані з міркувань безпеки.Важливо, що нумерація та час реєстрації в чергу буде відображатись тільки для тих вантажівок, які стали в чергу після оновлення в системі.

Проект "Електронна черга перетину кордону" реалізується Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України, Укртрансбезпекою, Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України, Державною митною службою України та Державною прикордонною службою України за підтримки USAID / UK aid проекту "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS".

Джерело