Заяви Володимира Зеленського і Александра Стубба для представників ЗМІ

«Це честь для України – перший візит саме в нашу державу нового Президента Фінляндії, і вперше в такому форматі, разом з паном спікером парламенту Фінляндії. Ми дуже цінуємо це – історичний момент і для України, і для Фінляндії.

Сьогодні ми підписали двосторонню безпекову угоду, Україна – Фінляндія. Це комплексний документ, системний, який закріплює співпрацю на 10 років в усіх принципово важливих сферах. Я вдячний за гарантії продовження військової та фінансової підтримки Фінляндією нашої держави. Вже станом на зараз ми отримали 400 мільйонів євро військової допомоги – це за цей рік. І ця сума суттєво зросте до кінця цього року завдяки ще щонайменше двом пакетам допомоги.

Сьогодні я порушував питання, ми обговорювали: про ППО для України, про захист наших людей від ракет і дронів російських терористів. І я дякую за новий оборонний пакет Фінляндії для України, який ми отримали зараз».

Заяви Президента України Володимира Зеленського і Президента Фінляндії Александра Стубба для представників ЗМІ за підсумками зустрічі в Києві.

Джерело