Прозорість та підзвітність: Всі дані про громади на одній платформі: запущено сервіс Clarity Hromada

Накопичення статистичних даних, їхня систематизація, оновлення і пошук — виклик для територіальних громад. Проте саме ця інформація забезпечує прозорість роботи органів влади, допомагає ухвалювати обґрунтовані управлінські рішення, стає основою для якісної аналітики.

Прозорість та підзвітність: Всі дані про громади на одній платформі: запущено сервіс Clarity Hromada

Нова аналітична платформа Clarity Hromada від Clarity Project дає змогу відстежувати ключові показники територіальних громад. Серед них — бюджетні витрати, економічна активність, демографія, відбудова. Сервіс постійно поповнюється інформацією з Єдиного державного порталу відкритих даних та інших офіційних джерел, що забезпечує актуальність всіх показників.

Інформація відображається у формі зручних дашбордів. Користувачі можуть фільтрувати дані за необхідними показниками, рейтенгувати та порівнювати громади між собою, дивитися історію змін показників.

Clarity Hromada стане в пригоді:

. мешканцям, громадським активістам та журналістам — для моніторингу використання публічних коштів та виявлення корупційних схем

 потенційним інвесторам — для аналізу ринку та конкурентів перед відкриттям нових підприємств

 локальним бізнесам — для пошуку нових партнерів і перевірки контрагентів

 органам місцевого самоврядування — для ухвалення управлінських рішень

Скористатися сервісом можна за посиланням  clarity-project.info/hromada/

Сервіс Clarity Hromada створено командою аналітичної платформи Clarity Project за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS» і за сприяння Міністерство цифрової трансформації України.

Партнер проєкту — Фонд Східна Європа.

USAID Ukraine – USAID Україна

British Embassy Kyiv

Eurasia Foundation

Джерело