⚡️⚡️⚡️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне 🔹 EDF веде переговори із французькою компанією…

⚡️⚡️⚡️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне

🔹 EDF веде переговори із французькою компанією Orano та американською компанією Westinghouse Electric Company щодо будівництва заводу, який здійснюватиме конверсію переробленого урану в Західній Європі.

🔹 Розробники малих модульних реакторів X-Energy і Cavendish Nuclear отримали фінансування від уряду Великої Британії для розробки конкретних планів розгортання своїх установок на території цієї країни.

🔹 У Польщі створили перший Регіональний навчальний центр чистої енергії. Центр надаватиме технічну допомогу від Міністерства енергетики США, Комісії з ядерного регулювання США (NRC) та інших американських партнерів Польщі та регіону.

🔹 Південнокорейський термоядерний енергетичний реактор KSTAR установив новий рекорд термоядерного синтезу, перегрівши плазмовий контур до 100 млн градусів за Цельсієм протягом 48 секунд. Попередній рекорд – 31 секунда. Цей прорив розглядається як невеликий, але вражаючий крок на шляху до джерела майже необмеженої чистої енергії.

🔹 X-Energy співпрацюватиме із TransAlta – канадським виробником електроенергії – для вивчення можливостей розгортання передових малих модульних ядерних реакторів Xe-100 в провінції Альберта.

#атомний_дайджест

ХTHEA

⚡️⚡️⚡️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне 

🔹 EDF веде переговори із французькою компанією...

Джерело