Віталій Бунечко перевірив результати будівництва сучасних протирадіаційних укриттів у Овруцькому та Словечанському ліцеях

Днями начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко та його заступник з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько, в рамках робочої поїздки на північ області, відвідали Овруцьку та Словечанську громади.

Віталій Бунечко перевірив результати будівництва сучасних протирадіаційних укриттів у Овруцькому та Словечанському ліцеях

Зокрема, начальник ОВА перевірив результати будівництва сучасних протирадіаційних укриттів коштом освітньої субвенції для двох ліцеїв в Овручі та Словечному, де загалом навчається майже 1000 учнів.

Попередньо в Овруцькому ліцеї провели капітальний ремонт, модернізацію та облаштування існуючого укриття, а у Словечному протирадіаційне укриття побудували та облаштували з нуля.

Навчальний заклад у Словечному за останні кілька років фактично отримав друге життя. В рамках програми «Велике будівництво» тут провели капітальний ремонт та термомодернізацію приміщення, зробили реконструкцію спортивного майданчика з влаштуванням штучного покриття, відремонтували кабінет фізики та провели поточний ремонт спортзалу. Також для учнів тут працює оновлений харчоблок, який відповідає усім сучасним вимогам та стандартами Реформи шкільного харчування, якою опікується Перша леді Олена Зеленська.

Під час проведення робіт підрядники зробили у сховищах ліцеїв сучасні системи життєзабезпечення з резервними джерелами живлення, облаштували санвузли, кімнати відпочинку, медичні пункти. У безпечних приміщеннях створені умови, як для проведення навчання — встановлені стільці та мультимедійні дошки, так і для відпочинку — сховища обладнані двоярусними ліжечками для учнів молодших класів та звичайними ліжками для дітей старшого віку.

 Обидва укриття мають безперешкодний інклюзивний доступ та необхідні зручності для людей з інвалідністю.

«Дякую всім, хто працював над здійсненням цих проєктів. Бажаю усім нашим учням та педагогічним колективам, щоб нові укриття якомога швидше можна було перепрофілювати під майстерні чи тири, і, звичайно успіхів у навчанні!» — зазначив Віталій Бунечко.

Також, під час робочої поїздки, начальник Житомирської ОВА відвідав тренування команди з волейболу Словечанського ліцею та побажав успіху у черговій грі на змаганнях шкільних ліг “Пліч-о-пліч. Разом переможемо”, яка відбудеться вже наступного тижня.

 

Віталій Бунечко перевірив результати будівництва сучасних протирадіаційних укриттів у Овруцькому та Словечанському ліцеях Віталій Бунечко перевірив результати будівництва сучасних протирадіаційних укриттів у Овруцькому та Словечанському ліцеях Віталій Бунечко перевірив результати будівництва сучасних протирадіаційних укриттів у Овруцькому та Словечанському ліцеях Віталій Бунечко перевірив результати будівництва сучасних протирадіаційних укриттів у Овруцькому та Словечанському ліцеях Віталій Бунечко перевірив результати будівництва сучасних протирадіаційних укриттів у Овруцькому та Словечанському ліцеях Віталій Бунечко перевірив результати будівництва сучасних протирадіаційних укриттів у Овруцькому та Словечанському ліцеях Віталій Бунечко перевірив результати будівництва сучасних протирадіаційних укриттів у Овруцькому та Словечанському ліцеях Віталій Бунечко перевірив результати будівництва сучасних протирадіаційних укриттів у Овруцькому та Словечанському ліцеях Віталій Бунечко перевірив результати будівництва сучасних протирадіаційних укриттів у Овруцькому та Словечанському ліцеях Віталій Бунечко перевірив результати будівництва сучасних протирадіаційних укриттів у Овруцькому та Словечанському ліцеях Віталій Бунечко перевірив результати будівництва сучасних протирадіаційних укриттів у Овруцькому та Словечанському ліцеях Віталій Бунечко перевірив результати будівництва сучасних протирадіаційних укриттів у Овруцькому та Словечанському ліцеях Віталій Бунечко перевірив результати будівництва сучасних протирадіаційних укриттів у Овруцькому та Словечанському ліцеях Віталій Бунечко перевірив результати будівництва сучасних протирадіаційних укриттів у Овруцькому та Словечанському ліцеях Віталій Бунечко перевірив результати будівництва сучасних протирадіаційних укриттів у Овруцькому та Словечанському ліцеях

Джерело