Підсумки тижня від голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна

Доброго дня! Перш за все про оперативну ситуацію в регіоні.

Ворог продовжує обстріли житлових кварталів та цивільної інфраструктури. Оперативна ситуація складна, проте контрольована. Окупанти не полишають спроб прорвати оборону українських військ на Лиманському, Авдіївському та Бахмутському напрямках. Сили оборони відбивають ворожі атаки та дають гідну відсіч агресору.

На цьому тижні під постійним вогнем Селидове, Миколаївка, Часів Яр, Нью-Йорк, Красногорівка, Курахове, Гірник, Костянтинівська, Дружківка, Іллінівська, Лиманська, Очеретинська та Вугледарська громади.

На цьому тижні евакуювали вихованців Покровського центру комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Милосердя» у супроводі дорослих і працівників закладу до Закарпаття.

Благодійний фонд «Схід SOS» відремонтував приміщення для релокації центру. Спільно з Мінреінтеграції та Закарпатською ОДА нам вдалося вирішити всі проблемні питання пов’язані із евакуацією і зараз вихованці центру вже в безпеці.

Продовжуємо обов’язкову евакуацію з області, також вивозимо родини з дітьми. Вкотре наголошую на необхідності виїхати у більш безпечні регіони. Будьте відповідальними, бережіть себе та свої рідних.

Також продовжуємо евакуацію в примусовий спосіб родин з дітьми. Ще 8 дітей перебуває у Щербинівці, 5 у місті Торецьк.

З трьох населених пунктах Курахівської громади – Ганнівки, Трудового, Веселого Гаю, вивезли всіх дітей. Наразі залишається 2 дитини в селі Успенівка.

Хочу подякувати всім, хто долучився до цього процесу – це і керівництво військової адміністрації, поліція – підрозділ «Білі янголи», Державна служба з надзвичайних ситуацій. Дякую всім за допомогу!

Щодня Гуманітарний штаб області спільно з благодійниками надають допомогу мешканцям Донеччини, які через бойові дії опинились у скрутних умовах.

Цього тижня було отримано чергову партію продуктових наборів, непродовольчих товарів, будівельних матеріалів, медичних препаратів, засобів гігієни, хлібобулочних виробів, питної води. Загалом було розподілено понад 428,9 тонн благодійної допомоги.

Комунальні підприємства області отримали ще 65 генераторів від Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

16 генераторів різної потужності отримало «Донецьктеплокомуненерго». Вони будуть використані для підготовки до осінньо-зимового періоду 2024-2025 років.

29 генераторів, які передані КП “Компанія “Вода Донбасу”, необхідні для сталого водозабезпечення області.

Ще 20 генераторів отримало КП “Благоустрій” Слов’янської міської ради. Вони будуть задіяні у разі відсутності електропостачання, виконання аварійно-відновлювальних та інших невідкладних робіт на території Слов’янської міської територіальної громади.

Щиро дякую благодійникам та партнерам за постійну підтримку жителів області!

Працюємо далі заради Перемоги!

Джерело