Підсумовуємо тиждень, що минає. ✔️Продовжуємо підтримку армії та ветеранів, які повернулися з фронту

Підсумовуємо тиждень, що минає.

✔️Продовжуємо підтримку армії та ветеранів, які повернулися з фронту

Підсумовуємо тиждень, що минає.

✔️Продовжуємо підтримку армії та ветеранів, які повернулися з фронту. У Хотинській багатопрофільній лікарні відкрили відділення стаціонарної реабілітації. Відділення на 20 ліжок загальною площею 340 м2 створили на базі колишнього неврологічного відділення та змонтованого модульного корпусу. На капітальний ремонт спрямували 5 млн грн. Тут забезпечені комфортні умови перебування пацієнтів та безбар’єрний доступ для маломобільних груп населення.

✔️Тривають ремонтні роботи для створення інноваційного реабілітаційного центру для захисників у госпіталі ветеранів. Будівельники вже проводять демонтажні роботи всередині триповерхової будівлі. Проєкт спільно реалізують Чернівецька обласна військова адміністрація, обласна рада та проект Віктора та Олени Пінчуків, відповідно до укладеного Меморандуму про співпрацю. З обласного бюджету цьогоріч виділили 30 млн грн на утеплення приміщення та облаштування вхідної групи з урахуванням норм безбар’єрності.

✔️Другий регіональний форум «Разом ВПОраємося 2.0: координуємо, інтегруємо, відбудуємо» відбувся Чернівцях. Він був присвячений питанням інтеграції внутрішньо переміщених осіб в життя регіону. Для вимушених переселенців зведуть 4 багатоквартирні будинки на 650 людей та 3 модульні будинки.

✔️З робочим візитом область відвідала директорка з координації органів центральної і виконавчої влади Координаційного центру при Кабінеті Міністрів України Ірина Микичак. Вона побувала у Центрі психічного здоровʼя, відвідала приміщення Чернівецької обласної психіатричної лікарні. Також під її головуванням відбулося засідання Координаційної ради з питань ментального здоров’я при Чернівецькій обласній військовій адміністрації.

✔️Область відвідав Станіслав Топольницький, керівник програм «Відновлення, реабілітація та реінтеграція» Представництва Європейського Союзу в Україні, з метою моніторингу реалізації проєкту EU4Recovery, що впроваджується UNDP в Україні за підтримки Європейського Союзу.

Джерело