✔️Вижницька міська рада отримає 100 тисяч доларів США на реалізацію проєктів міжмуніципального співробітництва

✔️Вижницька міська рада отримає 100 тисяч доларів США на реалізацію проєктів міжмуніципального співробітництва. Вона стала одним із чотирьох переможців конкурсу проєктів «Міжмуніципальне співробітництво громад: досягнення та виклики» Програми USAID DOBRE. Зокрема, буде реалізовано проєкт «Доступні і якісні послуги первинної медичної допомоги на засадах сімейної медицини у сільській місцевості для населення Конятинської, Селятинської, Усть-Путильської, Банилівської та Вижницької територіальних громад».

✔️Волоківська та Кам’янецька громади підписали партнерські угоди із комуною Думбравень Сучавського повіту Румунії. Сторони домовились співпрацювати у економічній, соціальній, освітній та культурних сферах. Також вони спільно просуватимуть проєкти у галузі цивільної оборони, навколишнього середовища, сільського та місцевого розвитку.

✔️Провели українсько-румунський круглий стіл «Українсько-румунське безпекове партнерство в контексті інтеграції України до НАТО». Науковці, посадові особи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники інститутів громадянського суспільства з України та Румунії обговорили виклики безпеки в євроатлантичному регіоні та перспективи членства України в НАТО, а також досвід Румунії у процесі євроатлантичної інтеграції.

✔️Буковина увійшла у десятку лідерів у рейтингу за доходами бюджету. Зокрема, до державного та місцевих бюджетів в І кварталі надійшло податків і зборів, що справляються на території області, в загальній сумі 8 млрд 508,1 млн грн, що на 2 млрд 562,1 млн грн (43,1%) більше, ніж за січень-березень 2023 року.

✔️За даними оцінювання експертів в рамках реалізації Програми «ULEAD з Європою» 18 громад Чернівецької області віднесенні до територіальних громад з критичним рівнем фінансової спроможності. Низький рівень фінансової спроможності мають ще 14 громад. До громад з високим рівнем спроможності віднесено 3 громади, до оптимальних – 6 громад. Всі інші громади мають задовільний рівень спроможності.

✔️Відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність». Під час засідання заслухали інформацію представників Територіального управління Бюро економічної безпеки та Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області про проведення ревізій, аудиту та перевірок у державних та комунальних установах області. У першому кварталі завдяки вжитим заходам відшкодовано втрат фінансових та матеріальних ресурсів загалом на 10,3 млн грн. За результатами моніторингів закупівель відмінено 3 процедури закупівлі на 3 млн грн та розірвано 4 договори на 9,4 млн грн.

✔️Завдячуючи німецьким меценатам, німецько-українській організації Blau-Gelbes-Kreuz e.V. та Чернівецькій бізнес групі CBG буковинські заклади охорони здоров'я отримали 17 генераторів потужністю 5 КвТ. Їхня загальна вартість становить 840 тис. грн.

✔️ Громадські організації Буковини отримають 400 тис. грн з обласного бюджету на реалізацію проєктів. Конкурсна комісія підтримала 10 проєктів обласних громадських організацій ветеранів, людей з інвалідністю та осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи для надання фінансової підтримки у 2024 році.

✔️ На базі Соціально-психологічного центру Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відкрили простір психосоціальної підтримки.

✔️У Чернівецькій області стартував ІІІ етап змагань «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Визначено 3 команди-переможниці.

✔️Триває реєстрація на НМТ. На Буковині вже зареєструвалися 5476 його майбутніх учасників. Торік національний мультипредметний тест проходили 6762 вступники до вишів. Реєстрація триває до 11 квітня.

✔️У закладах освіти Чернівецької області стартувала обласна кампанія «За чисте довкілля».

✔️Чернівецькі легкоатлети вибороли призові місця на Чемпіонаті України з легкоатлетичного кросу – Тарас Гешко посів 1 місце, Олександр Гешко – 3 місце.

✔️Буковинські спортсмени вибороли 17 нагород на Чемпіонаті України зі спортивного орієнтування серед дорослих, юнаків, юніорів та ветеранів та 5 золотих медалей і 1 срібну на чемпіонаті України з кікбоксингу WAKО.

Джерело