До та після цвітіння: три обов’язкові обприскування саду у квітні

Обприскування по зеленому конусу.

До та після цвітіння: три обов’язкові обприскування саду у квітні

Обприскування саду відбувається в період, коли бруньки вже набрякли, але зелені листочки ще не розпустилися. У цій фазі важливим є захист рослин від комах-квіткоїдів і грибкових захворювань. Бруньки, які розкриваються, можуть постраждати від висококонцентрованих розчинів, тому для даного етапу обприскування необхідні спеціальні засоби від шкідників і хвороб.

Якісні інсектициди:

«Децис Профі»;

«Блискавка»;

«Актара»;

«Інта-Вір»;

«Каліпсо»;

«Єнжіо».

Від хвороб рослини зможуть захистити бордоська суміш 1%, «Хорус» (при температурі повітря не вище +5°С), «Оксихом», «Скор» та інші. Окрім препаратів, у цей період використовують ловчі пояси від шкідників, клейові пластини і феромонні пастки.

Обприскування по рожевому бутону

Ця фаза триває недовго – до розпускання бруньок. У цей період вони вже висуваються, але ще не розкриваються до кінця, бутони невеликі. Рослинам можуть докучати різні хвороби – парша, борошниста роса та інші. Стадія нерозкритих бутонів у різних культур різна, тому час для обприскування рослини необхідно підбирати індивідуально. Від шкідників, наприклад, від яблуневої плодожерки, для профілактики і лікування хвороб можна використовувати засоби з попереднього етапу обприскування.

Обприскування після цвітіння

У цей період важливо робити профілактичну обробку рослин, щоб захистити їх від можливих хвороб і активності шкідників, зміцнити до них імунітет. Можна використовувати профілактичні засоби з першого етапу обприскування.

Поради щодо обприскування дерев навесні:

– робити обробку краще в суху погоду без вітру, до 10:00 або після 18:00;

– рослину необхідно обробити повністю: від крони до пристовбурного кола;

– намагайтеся використовувати засоби, які не шкодять тваринам і комахам-запилювачам;

– обов’язково дотримуйтесь інструкції з використання препаратів і приготування розчинів, щоб не спричинити опік рослини та інші неприємні наслідки;

– важливо правильно зберігати засіб, щоб він не втратив своєї ефективності;

– не проводьте обробку інсектицидами в період цвітіння.

Джерело