#япацієнт Нещодавно в Україні стартував пілотний проєкт Національної служби здоров’я України та Руху ЧЕСНО “Представник пацієнта”

#япацієнт

Нещодавно в Україні стартував пілотний проєкт Національної служби здоров'я України та Руху ЧЕСНО “Представник пацієнта”

#япацієнт

Нещодавно в Україні стартував пілотний проєкт Національної служби здоров'я України та Руху ЧЕСНО “Представник пацієнта”. Мета проєкту – підвищити обізнаність щодо прав людей у сфері охорони здоров'я.

📌Представники пацієнта працюють поки в п’яти лікарнях, які виявили бажання брати участь у проєкті. Це Національний інститут раку, Київська обласна клінічна лікарня, Київський міський пологовий будинок №6, Перше територіальне медичне об'єднання Львова та Львівський обласний клінічний перинатальний центр.

📌Задача представників – інформувати пацієнтів про безоплатність медичних послуг, збирати й фіксувати відгуки людей щодо їх досвіду перебування в медзакладі. Ці дані будуть передаватися керівникам лікарні з метою покращення умов для пацієнтів. Зазначимо, що представники пацієнта не консультують з медичних питань.

📌Робоче місце представників знаходиться у приміщенні медзакладу та позначене спеціальним стендом. Скористатися послугами може кожен бажаючий.

Джерело