Яку роль Марія відіграє у Благовіщенні?

Отець Назарій Зузак, вікарій парафії Боожого Милосердя у Тернополі про роль Марії у Благовіщенні. Як важливо своєчасно сказати Богові: “ТАК”.

Яку роль Марія відіграє у Благовіщенні?

Яку роль Марія відіграє у Благовіщенні?
Практично кожному християнину важко прийняти і застосувати у житті Божий задум. Тут власне, нам потрібно звернутися до Марії, яка у зустрічі з Божим посланцем мала прийняти важливе рішення, яке стосувалося спасіння всіх людей. 
Євангелист Лука описує діалог між Ангелом та Марією і каже: стривожилась Марія тим Словом – це прояв покори, вона хоче залишитись вірною Богові та як поєднати дівицтво та материнство? Марія хотіла цілковито належати Богові, а Він ніколи не чинить насильство, тому пропонує, які саме плоди принесе через Своє “ТАК”. Марія зважує і мудро приймає рішення.

Вартує себе сьогодні запитати: “Що Бог мені хоче сказати через Благовіщення?” Прислухаймося до голосу Бога уважніше, відкриймо свої серця на дію Господа у нашому житті.

Фото: https://voskresinnia.org.ua/propovid-vysokopreosviashchennoho-mytropolyta-dymytriia-u-den-sviata-blahovishchennia-presviatoi-vladychytsi-nashoi-bohorodytsi-i-prysnodivy-marii/

Слухати інші програми

Корінь кожного гріха є гординя
Взірцем віри воскресіння є Пресвята Богородиця
Боже милосердя більше за наш гріх
Значення мовчання у галасливому світі
Піст необхідний і його потрібно пережити радісно

Джерело