Підсумовуємо тиждень, що минає. ✔️У Чернівцях вперше відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад під…

Підсумовуємо тиждень, що минає. 

✔️У Чернівцях вперше відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад під...

Підсумовуємо тиждень, що минає.

✔️У Чернівцях вперше відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України Володимира Зеленського. У заході також взяли участь Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента і голова Президії Конгресу Андрій Єрмак, міністри Кабінету Міністрів України, голови обласних військових адміністрацій, міські голови обласних центрів України та представники територіальних громад Чернівецької області.Учасники обговорили актуальні виклики, які стоять перед Україною, та шляхи їх подолання. Це і захист енергетичних обʼєктів від російського терору, який московити активізували останнім часом, і підтримка вітчизняних виробників задля росту національної економіки, і посилення співпраці з міжнародними партнерами, особливо на рівні транскордонного співробітництва, де Буковина відіграє стратегічно важливу роль.

✔️У рамках Конгресу за участю Президента Володимира Зеленського і премʼєр-міністра Дениса Шмигаля, представлено нову економічну платформу «Зроблено в Україні». Володимир Зеленський заявив, що платформа має стати дієвим інструментом у розвитку українського бізнесу..

✔️ Під час Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України велику увагу приділили темі будівництва європейської колії Чернівці – Вадул-Сірет – кордон з Румунією. Це сприятиме розвитку зовнішньої торгівлі. Покращення транспортного зв'язку з Європою також підвищить інвестиційну привабливість Буковини для європейських інвесторів.

Джерело