✔️У Чернівцях проведено форум «Життя регіонів в умовах війни», в рамках якого відбулися обговорення питань

✔️У Чернівцях проведено форум «Життя регіонів в умовах війни», в рамках якого відбулися обговорення питань, напрацьованих у шести профільних комісіях при Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України: Європейська інтеграція України, її областей і територіальних громад, політика безпеки, Політика Героїв та підтримки ЗСУ, Інфраструктурна політика, Гуманітарна політика, «Добре врядування».

✔️Під час візиту до Чернівців Президент України Володимир Зеленський У Чернівцях зустрівся з представниками Світового конгресу українців. Обговорили, як активізувати міжнародну підтримку та зберегти увагу світу до України.

✔️Глава держави провідав військових на реабілітації. Він подякував захисникам за віддану службу українському народу та нагородив їх почесними відзнаками. Їх удостоїлися і наші медики, які щоденно працюють над відновленням здоровʼя воїнів.

✔️Також Володимир Зеленський зустрівся у Чернівцях зі студентами місцевих вищих навчальних закладів. Спілкування відбулося у форматі розмови. Президент заявив, що держави-партнери активно працюють над повоєнним планом відновлення України.

✔️Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак зустрівся в Чернівцях із колишніми військовополоненими та рідними українців, які зараз перебувають у полоні в держави-агресорки – РФ.

✔️ У Чернівцях провели галузевий форум Fit For Ukraine Буковина: переробка фруктів та овочів. Форум організувала Чернівецька ОВА спільно з урядовим офісом залучення підтримки інвестицій UkraineInvest та Проєктом USAID «Інвестиції стійкості бізнесу» в рамках серії галузевих аналітичних заходів для бізнесів, зацікавлених у відновленні України FIT for Ukraine. До заходу долучились понад 200 учасників. У форумі також взяли участь представники Польського агентства з інвестицій та торгівлі (PAIH), німецьких та румунських підприємств, які працюють в галузі переробки плодоовочевої продукції, та іноземні компанії, які зацікавлені в інвестуванні в Україну.

✔️Відбулось розширене засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Чернівецькій обласній військовій адміністрації  за участі Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань та реінтеграції тимчасово окупованих територій України  Ірини Верещук, яка з робочим візитом перебувала на Буковині. Обговорено важливі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів та їхніх родин, сімей полеглих воїнів.

✔️На Буковині збільшились надходження до бюджетів територіальних громад.До загального фонду місцевих бюджетів в цілому мобілізовано 1447,1 млн грн, що становить 107,3%. Це на 98,2 млн грн більше плану, затвердженого місцевими радами на звітний період. Відповідно планові показники у цілому по обласному бюджету, бюджетах Вижницького і Дністровського районів та 49 територіальних громадах області виконані.

✔️Буковина отримає 8,4 млн грн для підтримки дітей з особливими освітніми потребами. У Державному бюджеті України на надання підтримки особам з особливими освітніми потребами у 2024 році передбачили понад 304 млн грн цільової субвенції. Її розділять у два етапи.

✔️У п’ятьох буковинських громадах впровадять пакет соціальних послуг для забезпечення права дитини на зростання в сімейному середовищі. Буковина стала одним з пілотних регіонів, де Координаційний центр з розвитку сімейного виховання та догляду дітей впроваджуватиме проєкт щодо створення у громадах пакета соціальних послуг для забезпечення права дитини на зростання в сімейному середовищі.

✔️Відбулося перше засідання Координаційної ради з питань громадського здоров'я. Це консультативно-дорадчий орган, утворений при Чернівецькій ОВА, з метою координації виконання програм та проведення заходів у сфері громадського здоров'я. Зараз визначають його пріоритетні напрямки роботи. Насамперед мова йде про протидію поширенню туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу, вірусних гепатитів, COVID-19, ГРВІ, інших інфекційних хвороб та комплексних заходів з імунопрофілактики.

Джерело