✔️З початку 2024 року в медичних закладах Чернівецької області виписали 90000 рецептів за програмою «Доступні ліки»

✔️З початку 2024 року в медичних закладах Чернівецької області виписали 90000 рецептів за програмою «Доступні ліки». Наразі буковинці можуть отримати безкоштовно або з невеликою доплатою 440 медичних препаратів, які є у переліку програми.«Доступні ліки» можна отримати у 88 аптечних закладах області.

✔️З початку року на Буковині зареєстровано 144 пожежі в екосистемах. Це на 67 більше ніж за аналогічний період 2023 року. Найчастіше загоряння сухої трави траплялось у сільській місцевості та поза межами населених пунктів, у полях. Минулого тижня на пожежі сухої трави та гілля було виявлено загиблу особу.

✔️ На Буковині триває ІІІ районний етап змагань «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч».Ігри відбуваються у Чернівцях та трьох районах області: Чернівецькому, Вижницькому, Дністровському. За перші 10 днів у змаганнях взяли участь 140 команд. Всього зіграно 81 ігор, на яких зустрілись 1615 учнів.

✔️Музичні інструменти та книги передали благодійники музичним та мистецьким школам Буковини. Гітари, скрипки, синтезатори, флейти, барабани та інші музичні інструменти – допомога від голови Шведсько-Українського волонтерського комітету Андерса Девіда Банке, яку за сприяння меценатів передали представникам музичних (мистецьких) шкіл області.

✔️Відбулись Чемпіонати області з вільної боротьби, з велосипедного спорту BMX, багатоденна гонка, обласні Універсіади з баскетболу, з дзюдо, з кікбоксингу WAKO.

✔️Буковинські спортсмени Чорней Іван, Капіцький Михайло та Курелару Іван вибороли призові місця на Чемпіонаті Європи зі змішаних єдиноборств ММА (Сербія, Белград).

Джерело