Леонід розміняв шостий десяток, він у підрозділі найстарший, тому й має характерний позивний «Дід»

Леонід розміняв шостий десяток, він у підрозділі найстарший, тому й має характерний позивний «Дід»

Леонід розміняв шостий десяток, він у підрозділі найстарший, тому й має характерний позивний «Дід».

Сам він лише скромно посміхається, та обізнані люди кажуть, що він може навіть ядерну бомбу роздобути, бо ще в лютому 2022-го, під час оборони Херсона, спромігся під обстрілами, в тому числі й авіації, вивезти з військової бази до місця збору та комплектування – озброєння на значну кількість особового складу. За тим же напрямком займається й зараз.

«Налагодити чітку роботу щодо забезпечення підрозділу зброєю та боєприпасами допоміг раніше набутий досвід, тут людська складова спрацьовує» – посміхається «Дід».

Виявляється, до повномасштабного вторгнення він обіймав посаду головного спеціаліста відділу освіти, культури, молоді та спорту одного з районів на Херсонщині. Як кажуть – ніс людям розумне, добре, вічне, а нині несе смерть загарбникам, дбаючи чи не найбільше про забезпечення боєздатності особового складу.

Проте одних здібностей психолога й організатора тут було б замало, бо енергії літнього вояка можуть навіть деякі молоді позаздрити. Здається він спроможний працювати у кількох місцях одночасно, з’являючись і там і там зі швидкістю боліда.

«Такий у мене темперамент, хочу всюди встигнути, – констатує капітан. – Чи буває важко? Та звісно, але не фізично, а швидше психологічно».

До речі щодо гарячого темпераменту: – Леонід батько чотирьох дітей і таки дід вже сімох онуків!

«Яке моє найбільше бажання? Та, мабуть, як у всіх: – звільнити рідну землю від загарбників, а далі – до родини та роботи в освіті», – каже «Дід» наостанок та зникає у стравах зі швидкістю світла, яке здається несе з собою по життю.

Херсонський обласний ТЦК та СП

Джерело