Власна справа: 15 600 українців стали переможцями програми та розвиватимуть свій бізнес за гранти від держави

Власна справа: 15 600 українців стали переможцями програми та розвиватимуть свій бізнес за гранти від держави

Від початку дії програми “Власна справа” 15 600 українців стали її переможцями та отримають від держави мікрогранти на старт або розвиток бізнесу на загальну суму 3,7 млрд грн. Переможцями шостої цього року хвилі програми стали 573 українця, які отримають на розвиток своєї справи 136 млн грн. Про це повідомила заступник Міністра економіки України Тетяна Бережна.

«Від початку дії програми “Власна справа” маємо вже 15 600 переможців, в розвиток бізнесу яких держава інвестує через гранти загалом 3,7 млрд грн. Кожен п’ятий виданий грант – на відкриття своєї справи. Це понад 3 тисячі нових малих та мікропідприємств в різних галузях. Інші взяли гранти на масштабування діючого бізнесу, збільшення обсягів та асортименту продукції й послуг. При цьому ці підприємці створять понад 34 тисячі нових робочих місць в усіх регіонах нашої країни», – зазначила Тетяна Бережна.

Серед отримувачів мікрогрантів шостої хвилі 53% жінок, 34% чоловіків та 13% юридичних осіб. Понад 75% з них мають вищу освіту. Найбільше грантоотримувачів із Львівської області (76 осіб), Рівненської області (42 особи), Івано-Франківської та Вінницької областей (по 40 осіб) і міста Києва (62 особи). Переважна більшість грантоотримувачів планують витратити кошти мікрогранту на придбання обладнання, необхідного для ведення бізнесу.

Найпопулярнішими сферами, в яких працюватимуть переможці шостої хвилі, є:

оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів – 198 осіб; тимчасове розміщування й організація харчування – 90 осіб; переробна промисловість – 71 особа.

Нагадаємо, за грантовою програмою «Власна справа» українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту.

Інформацію щодо отримання гранту за програмою “Власна справа” можна знайти на сайті програми https://vlasnasprava grant.com.ua.

Урядовий проектєРоботавключає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць.Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів для ветеранів та другого з їх подружжя, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства.Подача заявки на всі напрямки програми єРобота здійснюється черезпортал Дія

.

Джерело