Заняття з зачистки приміщень для підготовки військових ЗСУ в рамках навчальної операції ІНТЕРФЛЕКС

Військові інcтруктори та інструкторки Сухопутних військ Збройних Сил Канади з операції ЮНІФАЄР проводять на військових полігонах Великої Британії заняття з зачистки приміщень для підготовки військових Збройних Сил України в рамках багатонаціональної навчальної операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України під керівництвом Сполученого Королівства.

«Зачистка» — це злагоджені дії для входу в будівлю чи приміщення, які потенційно зайняті ворогами, та усунення загрози.

Українські військові, які звільнятимуть українські міста від загарбників, завдяки цим заняттям володітимуть базовими навичками бойових дій серед забудови. Як правильно пересуватися у групі, звідки чекати небезпеку та як її попередити.

Новобранцям, які ще не бували на полі бою, особливо корисні такі тренування. І саме на тих, хто нещодавно приєднався до Збройних Сил України, в першу чергу, і розрахована тренувальна програма. Адже багатонаціональна навчальна операція ІНТЕРФЛЕКС під керівництвом Великої Британії покликана, передусім, сформувати базові навички у людей, які тільки вчора обіймали цивільні професії.

Таким чином Канада та Велика Британія продовжують підтримувати народ України та надають постійну підтримку у відповідь на тривалу російську агресію і окупацію українських територій.

Джерело