M-113 – зброя «Помсти»

Гусеничний бронетранспортер М-113 – бойова машина підвищеної мобільності. Вона оснащена зброєю та має високу захищеність.

М-113 може застосовуватися для взаємодії з танками під час бою, транспортування особового складу до лінії зіткнення та прикриття дій піхоти, а також евакуації поранених.

Бронетранспортер обладнаний чотирнадцятьма посадковими місцями для розміщення трьох осіб екіпажу (командир машини, механік-водій, навідник) і одинадцяти осіб десанту.

Алюмінієвий корпус бронетранспортера забезпечує круговий захист десанту та екіпажу від куль калібру 7,62-мм, а лобова частина БТР в межах кута безпечного маневрування захищена від 12,7-мм бронебійних куль, випущених з дистанції у 200 метрів. Він оснащений 12,7-мм великокаліберним кулеметом Browning M2.

При бойовій масі 12,3т, довжині трохи більше 4,8м, ширині майже 2,7м, та висоті 2,5м, він може розвивати швидкість по шосе до 65,5 км/год. По ґрунту його швидкість від 5 до 40 км/год, рух заднім ходом – 9,7 км/год.

При повній заправці бака 359,6 л проходить дистанцію у 480 км.

Під час руху долає перешкоду заввишки 70 см та до 1 метра занурення в брід й безперешкодно може проскочити рів завдовжки майже 1,7 м. 

Більш детальніші технічні характеристики бронетранспортера на інфографіці.

 

Джерело