Батьку загиблого захисника з Одещини вручили орден «За мужність» III ступеня

Старший сержант Григорій Дмитрович Дупенко народився 19 січня 1985 року в селі Білине Одеської області.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності, вірність Військовій присязі, Указом Президента України старший сержант Григорій Дмитрович Дупенко посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. 

Нагороду батьку загиблого воїна-прикордонника вручив начальник Подільського прикордонного загону полковник Олег Чичановський. 

«Ваш син – герой! Він віддав безцінне – своє життя, заради спокійного життя теперішнього й майбутніх поколінь. Ми ніколи не забудемо і не пробачимо! Вічна і світла пам’ять полеглому Захиснику!» – зазначив Олег Чичановський. 

На початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України Григорій Дмитрович прийняв рішення стати на захист Батьківщини.

Військову службу за призовом під час мобілізації розпочав у Подільському загоні Держприкордонслужби України. Згодом, для подальшого проходження служби був переведений до 15 мобільного прикордонного загону.

Григорій разом із бойовими побратимами мужньо протистояв збройній навалі ворога на найгарячіших напрямках. 21 серпня 2023 року, в ході проведення штурмових дій позицій противника отримав поранення несумісні з життям.

Вічна слава і шана Григорію Дупенку!

Герої не вмирають!

Джерело