⚡️⚡️⚡️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне 🔹 Уряд Канади вжив заходів для підтримки розвитку ядерної енергетики в країні

⚡️⚡️⚡️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне

🔹 Уряд Канади вжив заходів для підтримки розвитку ядерної енергетики в країні, які допоможуть скоротити терміни реалізації великих проєктів та підтримати їх фінансово, виділивши $2,2 млрд на 11 років.

🔹 У Південній Кореї розробляють технологію Digital Twin (цифрову модель реальної фізичної установки) для оператора АЕС Korea Hydro Nuclear Power, яка надасть можливість контролювати 26 атомних енергоблоків країни.

🔹 Студенти Технічного університету Онтаріо завітали до Westinghouse Canada в Пітерборо та оглянули виробничі потужності, на яких розміщено мікрореактор eVinci.

🔹 До будівництва АЕС Hinkley Point C залучають все більше місцевого населення. Проєкт будівництва атомної електростанції у Великій Британії призвів до того, що 8000 осіб пройшли навчання у спеціалізованих центрах, а також на 25% збільшилась кількість молодих людей, які проживають у районі зведення АЕС.

🔹 США та Японія підписали угоду про партнерство з метою прискорення впровадження та комерціалізації проєктів з термоядерної енергетики. Країни зосередяться на вирішенні науково-технічних проблем, а також вивчатимуть можливості спільного доступу і розвитку об’єктів, необхідних для термоядерного синтезу.

#атомний_дайджест

ХTHEA

⚡️⚡️⚡️  Дайджест міжнародних новин: коротко про головне  

🔹 Уряд Канади вжив заходів для підтримки розвитку ядерної енергетики в країні

Джерело