«Примарний гонщик» на викраденому бусі попався на кордоні

Прикордонники Чопського загону виявили у пункті пропуску «Тиса» мікроавтобус марки Volkswagen, розшукуваний Інтерполом як викрадений. Транспортним засобом на в’їзд в Україну прямував 39-річний громадянин Вірменії.

Під час перевірки автомобіля було зафіксовано спрацювання бази даних «Інтерпол». За цим фактом правоохоронці проінформували представників Укрбюро Інтерполу та Ужгородського райвідділу Нацполіції. На запит прикордонників, у Робочому апараті Укрбюро Інтерполу підтвердили, що транспортний засіб 2014 року випуску перебуває в обліках як викрадений рік тому на території України.

Що ж до водія, то на його ім’я спрацювала відомча база даних, відповідно до якої іноземцеві заборонено в’їзд в Україну. Протягом тривалого часу він систематично порушував в Україні правила дорожнього руху та ухилявся від сплати накладених за це штрафів.

Чоловікові відмовили у пропуску на територію України та повернули його в Угорщину.

Автівку та документи на неї передали співробітникам Національної поліції. У діях водія вбачають ознаки правопорушення, передбаченого ст.289 ККУ «Незаконне заволодіння транспортним засобом».

Джерело