Журналісти редакції «24 каналу» та Благодійний фонд «Фонд 24» придбав для прикордонників 4 автівки

До війни вони говорили, що можуть змінити світ на краще, а зараз – роблять це буквально, допомагаючи українським воїнам на передовій.

В 2014 році колектив медійників «24 каналу» заснував Благодійний фонд для сприяння військовим у боротьбі з російською агресією. Їм просто було не байдуже. На фронт возили буквально все: одяг, берці, броніки, каски, генератори і тепловізори. Після повномасштабного вторгнення медійники мобілізували свої зусилля і постійно допомагають ЗСУ та іншим силам оборони України автівками, мавіками, FPV-дронами.

Під опіку благодійників пощастило потрапити і Донецькому прикордонному загону. «Фонд 24» придбав для бойового підрозділу 4 автівки: VW T5, Mazda BT-50, Isuzu D-MAX, Ford Transit. Кошти на них вдалося зібрати завдяки глядачам і читачам «24 каналу» і сайту 24tv.ua. Машини вибороли на аукціоні в Скандинавії. Зусиллями фонду транспортні засоби доставили до України. Тут вони пройшли технічне обслуговування та незначний ремонт.

«Ще в мирні часи прикордонна служба почала знімати свою програму «Кордон.UA» на «24 Каналі». Відповідно ми дружимо і підтримуємо зв'язки. Коли настали важкі часи і прикордонникам потрібна була допомога, ми зголосилися її надати. Спочатку зусилля скерували на підтримку Луганського прикордонного загону, коли їхні потреби закрили, було прохання допомогти ще й Донецькому прикордонному загону, оскільки він доформовується й має певні потреби у забезпеченні. Саме тому ми переключилися на цей бойовий підрозділ і кинули всі свої сили на те, аби допомогти по мірі наших сил і можливостей», – пояснює директорка «Фонду 24» Олена Філь.

Над автівками вже активно «чаклують» в технічній частині загону. Їх переобладнують в МТО – машини технічного обслуговування. Такі автівки призначені для ремонту транспортних засобів в польових умовах. До їхньої комплектації входить бензиновий генератор, повітряний компресор, зварювальні апарати тощо. В наявності також домкрати та всі необхідні набори ключів.

«Ця машина створена для ремонту просто на передовій. Вона під'їжджає і надає допомогу на місці, якщо поломка значна – проводить евакуацію. Станом на зараз ми вже пофарбували ці машини в зелений колір, для кращого маскування та обладнали їх усім необхідним для фронту», – зазначає начальник відділення ремонту та технічного обслуговування Донецького прикордонного загону.

Джерело