✔️На зустрічі із Надзвичайним і Повноважним Послом Індії в Україні Харшем Кумаром Джейном обговорили співпрацю Індії та України

✔️На зустрічі із Надзвичайним і Повноважним Послом Індії в Україні Харшем Кумаром Джейном обговорили співпрацю Індії та України, гуманітарні проєкти та можливості співробітництва у різних галузях. Йшлося, зокрема, і про залучення індійських інвестицій в облаштування житла для внутрішньо переміщених осіб, розвиток ІТ-індустрії, співпрацю в освітній сфері.

✔️Відбулася зустріч із представниками італійської організації «Дерево життя» (Fondazione Albero della Vita).Під час спілкування йшлося про можливості залучення допомоги у створенні безпечних умов у закладах загальної середньої освіти італійською організацією «Дерево життя».

✔️У Хотинській міській територіальній громаді відкрили сучасний Центр надання соціальних послуг. Тут функціонуватимуть Ветеранський простір (хаб), Центр життєстійкості, спеціалізовані служби підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. У ньому надаватимуть соціальні послуги не лише жителям Хотинської, а й інших громад. Вже укладені відповідні угоди з Мамалигівською та Недобоївською громадами.

✔️Понад 4,7 млн грн з резервного фонду Держбюджету надійшло Чернівецькій області на компенсацію витрат комунальним закладам, які прихистили внутрішніх переселенців. Виділені кошти спрямовано обласним комунальним закладам (2,2 млн.грн.) та 2,5 млн. грн. до бюджетів громад.

✔️Всесвітня продовольча програма ООН реалізує програму шкільного харчування в закладах середньої освіти. Буковина також залучена до цього процесу і в цьому році отримала черговий транш в сумі 637,8 тис.грн., який спрямовано 15 територіальним громадам.

✔️Ще 9 територіальних громад надали субвенцію обласному бюджету в загальній сумі 2,1 млн.грн. та доєдналися до спільної справи щодо створення належних умов для лікування та реабілітації наших воїнів на базі обласного госпіталю ветеранів війни. Загалом відповідні рішення у цьому році прийняли 12 громад на загальну суму 3,1 млн грн.

✔️Для керівників місць тимчасового проживання ВПО провели тренінг «Управління та координація місцями тимчасового проживання як короткостроковими, а не довгостроковими рішеннями у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 01 вересня 2023 року № 930». Захід організовано Чернівецьким відділенням МФОЗНС Регіон Карпат «NEEKA» за підтримки UNHCR Ukraine- Агенство ООН у справах біженців в Україні.

✔️Презентували проєкт із підтримки сімейного патронату. Служба у справах дітей Чернівецької ОВА спільно з міжнародною благодійною організацією «Партнерство «Кожній дитині» в Чернівецькій області провели захід з відкриття проєкту ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» у Чернівецькій області.

✔️На Буковині 24 по 30 квітня проходить Всесвітній тиждень імунізації. Його мета — нагадати про важливість використання вакцин для захисту людей від інфекційних хвороб.

✔️ОКНП Чернівецька лікарня швидкої медичної допомоги та Чернівецька обласна клінічна лікарня отримали чергову благодійну допомогу від Благодійного Фонду «Об’єднані перемагати». Лікарня швидкої медичної допомоги отримала антикоагулянти Enoxaparin Ledraxen та ліжка медичні.Чернівецька обласна клінічна лікарня в свою чергу отримала медичні вироби, шприци Enoxaparin Ledraxen

✔️Проведено Ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024. Тут були представлені учнівські мінікомпанії, створені в рамках навчальної програми «Компанія» від Junior Achievement Ukraine ( 37 учнівських міні-компаній з 26 закладів освіти Чернівецької, Тернопільської та Дніпропетровської областей). Учні та студенти презентували власну продукцію та послуги, що були створені упродовж навчального року в рамках навчальної програми з підприємництва.

✔️Стала відома кількість зареєстрованих буковинців у Національному Мультипредметному Тесті – 2024. На НМТ- 2024 зареєструвалося 6759 буковинців.

Джерело