Швартували, виходили на глісер, маневрували

Моряки-прикордонники пройшли тритижневий майстер-клас з управління малим прикордонним катером та моторним човном за програмою «Моторист-рульовий малого прикордонного катера».

Курс підготовки розпочався з теоретичної частини, під час якої військовослужбовці дізнавалися, які бувають буї та фарватери, опановували систему навігаційного обладнання та плавучого огородження, розібрали особливості використання підвісних та стаціонарних двигунів малих катерів морської охорони, а також своєрідність прикордонного режиму в частині внутрішніх вод України. Військовослужбовці вчилися правильно експлуатувати технічні засоби катера, виявляти та усувати характерні несправності цих засобів і вміло використовувати аварійно-рятувальне майно.

Практична підготовка проходила в умовах швидкої течії. Майстер-клас зі швартування катера, виходу на глісер, маневрування та оцінювання технічного стану двигуна провів інструктор із великим досвідом виходів на воду та навчання, командир малого катера Роман Брусановський.

Із закінченням курсу підготовки військовослужбовці склали вихідний контроль, який підтвердив їх кваліфікацію, та надав право управління малими маломірними катерами в різний час доби, за будь-яких погодних умовах, та на визначених ділянках державного кордону.

Джерело