З’їзд мирян Коломийської єпархії УГКЦ

20 квітня, відбулася важлива подія для вірян Коломийської єпархії УГКЦ – з’їзд мирян у Катедральному соборі Преображення Христового м. Коломиї. Розпочали з’їзд із Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив єпископ-помічник Петро Голіней у співслужінні отців Коломийської єпархії.

Після читання Євангелії зі Словом Божим до мирян звернувся владика Петро, який наголосив на важливості росту та розвитку Церкви та активної участі мирян у цьому процесі.

Головна тема зʼїзду – Преображення України шляхом надії зцілення і солідарності.

Завданням зустрічі мирян Коломийської єпархії було опрацювати документи послання Архиєрейського Синоду УГКЦ «Рятуйте пригнобленого з руки гнобителя» та документу Синоду «Надія, до якої нас кличе Господь».

Учасники з’їзду також мали можливість послухати доповіді від єпископа Петра та отця Захара Михасюти. Доповіді базувались на основі послань Архиєрейського Синоду УГКЦ щодо війни та справедливого миру в контексті нових ідеологій і відповідно на основі Послання синоду єпископів УГКЦ «Надія, до якої нас кличе Господь».

У своїх доповідях лектори торкнулися важливих та актуальних питань. Владика Петро мудро відзначив, що для досягнення своїх імперських, людиноненависницьких цілей Росія використовує гібридну війну. Усе це можна подолати лише чітким і виразним проголошенням Євангельської істини. Життя Ісуса – Його навчання є прикладом і благодатним світлом для нас, як бути справжніми людьми, що створені на образ і подобу Бога та носять у собі миротворчу силу Святого Духа.

Отець Захар Михасюта у своїй доповіді зазначив, що ми не можемо мріяти про майбутнє нашої Церкви, якщо не задумаємося над потребою зцілення ран — особистих, родинних, спільнотних, церковних, національних, історичних і глобальних. Ці рани потребують зцілення таїнственним, ніжним, особистим Божим доторком. Сила, що зцілює, благодать Святого Духа, що здатна загоїти рани минулого і сучасного, випливає із зустрічі з живим Христом.

Відтак миряни мали працю в групах, а опісля активно представляли напрацювання, котрі стосувались планування розвитку нашої Церкви до 2030 року, а також зміни які б ми хотіли бачити на наших парафіях, після відбулися вибори делегатів на четвертий з’їзд мирян. Подія завершилась спільною молитвою, яка виражала подяку Богу за успішне проведення заходу.

 

Стаття та світлини: бр. Максим Федюк

З’їзд мирян Коломийської єпархії УГКЦ З’їзд мирян Коломийської єпархії УГКЦ З’їзд мирян Коломийської єпархії УГКЦ
З’їзд мирян Коломийської єпархії УГКЦ З’їзд мирян Коломийської єпархії УГКЦ З’їзд мирян Коломийської єпархії УГКЦ
З’їзд мирян Коломийської єпархії УГКЦ З’їзд мирян Коломийської єпархії УГКЦ З’їзд мирян Коломийської єпархії УГКЦ

 

Джерело