На Сумщині правоохоронці припинили діяльність групи осіб, які збували наркотичні засоби

На Сумщині за матеріалами прикордонників правоохоронці викрили та припинили злочину діяльність групи осіб, які займалася незаконним збутом наркотичних засобів синтетичного походження (амфетамін).

За даними слідства, один з учасників злочинної групи організовував доставку через одну з логістичних компаній наркотичних засобів синтетичного походження до н.п. Путивль, які в подальшому троє його спільників незаконно продавали замовникам шляхом так званих «закладок» або особистого продажу. Ціна за 1 грам амфетаміну складала 500 гривень.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів злочинного угруповання правоохоронцями виявлено та вилучено згортки з порошкоподібною речовиною білого кольору, згортки з речовиною сіро-зеленого кольору, зовні схожою на канабіс, пристрої для вживання наркотичних засобів, електронні ваги, мобільні телефони, готівку та банківські картки.

32-річного та 29-річного фігурантів затримано в порядку ст. 208 КПК України, обом обрані запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 60 діб та застави в сумі 60 тисяч гривень, відповідно. Водночас досудове розслідування триває, встановлюється роль кожного учасника злочинної групи.

Заходи проводились за матеріалами головного оперативно-розшукового відділу 5 прикордонного загону спільною міжвідомчою групою, до якої увійшли військовослужбовці оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби, співробітниками кримінальної поліції ВП № 2 (м. Путивль) Конотопського РВП ГУНП в Сумській області, за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури.

Джерело