Розповідати і бути почутим

23 квітня в Україні відзначається Всеукраїнський день психолога

Психологи Держприкордонслужби професійно виконують завдання із психологічного супроводу діяльності особового складу.

Проведення заходів психологічної підготовки та відновлення, надання психологічної допомоги військовослужбовцям та членам їхніх сімей набуло, без перебільшень, нового сенсу від початку повномасштабного російського воєнного вторгнення.

Сучасна структура психологічної служби прикордонного відомства передбачає обов’язкову наявність психологічної освіти відповідних фахівців, або їхнє додаткове навчання у закладах післядипломної освіти за фахом. Тож у процесі розбудови системи психологічного забезпечення професійний рівень психологів відомства постійно зростає.

Щорічно в середньому більше 4 тисяч прикордонників та членів їх сімей отримують індивідуальну психологічну допомогу шляхом індивідуального консультування.

Забезпечується підготовка та реалізація в середньому до двох тисяч рекомендацій керівництву органів Державної прикордонної служби України. Здійснюються психологічні обстеження підрозділів, основною метою яких є визначення соціально-психологічних факторів, що можуть негативно впливати на ефективність служби з охорони державного кордону, стан дисципліни та правопорядку у підрозділах.

Ця робота є вкрай важливою, вона потрібна кожній людині, особливо у час війни, адже вчасно почуте слово та слушна порада іноді стають запорукою збереженого здоров’я і зрештою життя.

Джерело