Вантажівки зі Швеції для прикордонників

Військовослужбовці 1 загону отримали дві вантажівки від Маріупольської міської ради та шведського благодійного фонду Blågula Bilen.

Цього разу – ваговози марки Volvo. Перший з них – 16-тонник. Йому десять років, але стан дуже збережений. Другий – фургон з гідробортом вантажопідйомністю 3,5 т. Він трішки старший, але також готовий хоч завтра їхати перевозити вантажі на передовій. Обидва транспортні засоби вже пройшли техобслуговування, дрібний ремонт, під час якого було усунуто всі недоліки.

Більше того – ці вантажівки були не порожні. На одну завантажили шведський армійський дизельний генератор на 62 кВт. Інша була наповнена продуктами харчування швидкого приготування, різноманітними технічними засобами, серед яких – кілометр кабелю зв’язку.

«Ми не вперше допомагаємо 1 прикордонному загону. Так було, так є і, головне, так буде. Сьогодні ми робимо все для того, щоб наблизити той час, коли повернемося до українського Маріуполя. І ці вантажівки – одна з запорук звільнення нашого міста», – зазначив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Пан Бойченко також розповів, що співпраця міськради та фонду Blågula Bilen триває вже два роки. Шведські волонтери зосередилися на допомозі певному колу підрозділів, які мають відношення до Маріуполя. І 1 прикордонний загін – один з тих, хто опинився у фокусі їхньої уваги. Автівки закуповуються на аукціонах. Міськрада опитує військові частини щодо їхніх потреб, збирає інформацію і передає до Швеції. Ентузіазм шведів значно виріс, коли вони почули пропозицію від маріупольців ділити витрати на придбання транспортних засобів порівну. Вони оцінили те, що ми хочемо не лише брати, але й готові інвестувати у свою Перемогу.

«Супер», – так коротко резюмував отримання вантажівок начальник 1 прикордонного загону Олег Бурда. – Ось це приклад справжніх волонтерів. Вони постійно переймаються проблемами нашого загону, питають, що нам потрібно. І дістають це вже протягом двох років. Вдячність та повага!

Джерело