За свої 29 років Олександр багато разів доводив власну цілеспрямованість. Здобуваючи педагогічну освіту

За свої 29 років Олександр багато разів доводив власну цілеспрямованість. Здобуваючи педагогічну освіту

За свої 29 років Олександр багато разів доводив власну цілеспрямованість. Здобуваючи педагогічну освіту, він з першого курсу почав викладати музику у школі й вчителював впродовж 10 років. Сам при тому перетворився на людину-оркестр, опанувавши багато інструментів, згодом перемкнувся на звукоінженерію, звукотехніку та режисуру.

Захопившись інтелектуальними іграми, брав участь зі своїми учнями у турнірах з Брейн-рингу, «Що? Де? Коли?» та «Своєї гри», звідси й походить його позивний «Wiki» – скорочення від «Вікіпедія».

Захоплення монгольф’єрами вилилося в організацію польотів на повітряних кулях. Нарешті, потяг до техніки привів його до керівництва автосервісом.

Напередодні повномасштабного вторгнення Олександр був у мандрівці Європою. Боявся, що закриють кордони, тож, перервавши відпустку, попри умовляння матері пересидіти небезпеку за межами України, повернувся у рідний Кропивницький.

«Служба мені подобається, армія дає змогу опанувати нові професії, досягати нових цілей, вчитися по-новому розв’язувати проблеми. Тому я серйозно розглядаю питання продовження військової кар’єри після перемоги».

Коли потрапив до війська, опинився у ТрО. Почавши зі стрільця, пройшов курси командирів відділення та отримав звання молодшого сержанта. Проте значний викладацький досвід «Wiki» знайшов інше застосування. Пройшовши курси з психології у Військовому інституті Національного університету ім. Шевченка, Олександр отримав зірочку молодшого лейтенанта й нинішню посаду.

«Війна у кожному з нас наробила «тріщинок», тому до кожного стараюся ставитися дуже обережно, підбираю індивідуальний ключик, тоді виникає контакт, взаєморозуміння та довіра».

Джерело